Nema sumnje da je period s kraja 80-ih godina prošlog vijeka, i početka 90-ih prošlog vijeka bio najplodonosniji u dugoj istoriji Borca. Fantastični rezultati u nikada jačoj ligi, pun Gradski stadion iz nedjelje u nedjelju iznjedrila je i najsjajnije bisere iz bogate Borčeve istorije sjajnih fudbalera.

Tako su se i na ovoj slici našli saigrači iz najsjajnih dana, Milorad Bilbija (4), Damir Špica (6), Franko Bogdan (7), Amir Durgutović (7) i Stojan Malbašić (7). O njihovim sjajnim partijama moglo bi se pričati nadugo i naširoko, ali ono što ih razdvaja od drugih jeste sjajan odnos i danas, tri decenije kasnije.

Prijatelji ostaju prijatelji!

I zanimljivo, sva petorica su ostala uz svoju najveću ljubav, fudbal i danas.

Bilbija i Malbašić u svom Borcu, Durgutović je bio uspješan trener nekoliko ekipa (Zvijezda, Borac Šamac), Špica se odavno bavi menadžerskim poslom, dok je mirni Franko osnovao veoma uspješnu školu fudbala u rodnom Splitu “Adriatik”.

Poslije dugo, dugo godina, ponovo su se našli na centru Gradskog stadionu, tamo gdje su vojevali velike bitke, evocirali uspomene, pričali o starim, najavljivali neka nova bolja vremena.

Hvala i kolegi Darku Basari, koji je “ukrao” dio istorije, i ostavio ga u amanet nekim novim generacijama, jer to što je 13. januara 2020. godine hodilo Gradskim, odavno nije…..