Fudbaleri Rudar Prijedora nalaze se na pripremama u Medulinu, gdje učestvuju na jakom međunarodnom turniru. “Zeleno – crni” su u grupi sa Zrinjskim, Češkim Znojnom, te Sandešom, a upravo sa Poljacima prvoligaš Srpske remizirao je, odigravši 1:1.

Prve utiske iz Medulina iznio je kapiten Nemanja Pekija.

– Uslovi na pripremama su stvarno odlični! Tu mislim i na smještaj, ali i na terene koji su u perfektnom stanju. Turnir je izuzetno jak, ima dosta dobrih ekipa i biće to pravi test za nas da vidimo šta možemo sa jačim od sebe, ali i koliko napredujemo u takvim utakmicama. Atmosfera je odlična, novi igrači su se brzo uklopili, i sigurno da možemo puno da očekujemo od njih, bap kao i od naših juniora, koji posjeduje ogroman talenat, a ovakve pripreme će im poslužiti da se što prije aklimatizuju na seniorski fudbal – kaže Pekija, koji se osvrnuo i na utakmicu sa Poljacima:

– Odigrali smo veoma dobar meč, u pojedinim trenucima bili i bolji, i da smo bili malo smireniji u završnici, mogli smo i do trijumfa, ali i ovako je dobro, moramo biti zadovoljni – naglasio je Pekija.

On se osvrnuo i na odličnu atmosferu unutar ekipe:

– Cimer mi je Nemanja Marić, ali družimo se svi zajedno. Atmosfera je i više nego dobra, i naši navijači mogu da očekuju dobre partije na proljeće – zaključio je Nemanja Pekija.

Povezane vijesti: 

“Rudari” remizirali sa Poljacima!