Fudbaleri Lijevča ogorčeni su suđenjem Nikole Pećanca iz Drvara na utakmici 8. kola Regionalne lige Republike Srpske, grupa zapad između Gorice i Lijevča, koja je na kraju otišla na stranu domaće ekipe (2:1).

Glavni sudija Pećanac, loše je procjenjivao sporne situacije. Uglavnom je svirao sve na štetu fudbalera Lijevča.

Poveli su domaći u 12. minutu nakon brzo izvedene kontre, a za vodstvo pogodio je, ko drugi nego Stanko Malinović.

U 36. minutu Pećanac je  drastično oštetio goste. Lazar Kljajić kao zadnji obrambeni igrač na nepropisan način zaustavio je Dragana Dumonića koji je bio u sjajnoj prilici za gol. Gosti su burno reagovali na odluku glavnog sudije, jer su smatrali da Kljajić mora da dobije crveni karton i bude udaljen iz igre. U 40. minutu u kaznenom prostoru Gorice srušen je Daljević, svi su vidjeli kazneni udarac osim  Pećanca…

Lijevče je izjednačilo u 68. minutu. Željko Đukanović majstorski je pogodio iz slobodnjaka.

Sporna situacija dogodila se u 69. minutu. Almedin Mešić oštro je ubacio iz slobodnjaka na drugu stativu gdje se našao Miloš Jović koji šalje loptu prema Vladimiru Mitriću koji pogađa. Domaći igrači proslavljaju pogodak, ali pomoćnik Mišo Mačkić visoko je podigao zastavicu signalizirajući nedozvoljenu poziciju.  Fudbaleri Gorice okružuju glavnog sudiju Pećanaca koji je tada otišao do pomoćnik Mačkića, konsultovao se s njim i pokazao na centar! Gsti su burno reagovali, igrači sa klupe uletjeli su u teren, ali se na kraju sve završilo bez težih posljedica.

GORICA – LIJEVČE 2:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 Malinović (12), 1:1 Đukanović (68), 2:1Mitrić (69). Stadion: FK Gorica. Gledalaca: 50. Sudija: Nikola Pećanac (Drvar). Pomoćnici: Mišo Mačkić (Banja Luka) i Rajko Todorović (Čelinac). Delegat: Oliver Marković (Banja Luka). Žuti kartoni: Kljajić, Ilić, Gajanović (Gorica).

Gorica: Ilić, Topić, Erceg, Jović, Kljajić, Stanić (od 46. Sakan), Mešić, Ružičić (od 78. Mandić), Malinović, Relja (od 57. Mitrić).

Lijevče: Topić, Zekonja, Lekić, Ilić, Knežević, Perić, Dumonić (od 40. Antić), Đukanović, Đuranović, Peulić, Daljević (od57. Milutin).

Goran Popović