“Nema smrti bez sudnjega dana”, kaže stara poslovica, pa u tom svjetlu treba gledati i sramnu odluku Američke administracije da uvede sankcije trojki sa naših prostora.

Jedna od njih jeste i Dragan Stanković, direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske, i to jer je kako je objašnjeno, odgovoran je da je direktno ili indirektno učestvovao u “opstruisanju sprovođenja Dejtonskog mirovnog sporazuma”.

On je, kako je naglašeno, bio na čelu agencije koja je odgovorna za Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske iz aprila 2022. godine.  Ovaj zakon je, kako se tvrdi, direktno doveo u pitanje ustavni poredak BiH i Dejtonski mirovni sporazum!

Etiketiranje Stankovića i stavljanje u koš sa Osmanom Mehmedagićem Osmicom, bivšim direktorom Obavještajno bezbjednosne agencije (OBA) BiH, te Edinom Gačaninom, poznatijim kao Tito, kojeg su označili kao narko bosa, govori više o onima koji su izmislili te “crne liste”, ali je i jasna poruka šta možemo da očekujemo od “demokratskog Zapada” i kako oni to vide svojim očima. Jedan direktor bez mrlje u svojoj karijeri zajedno sa čovjekom koji je falsifikovao sve moguće diplome i kao šlag na tortu, mafijaš koji u kombiju vozi herion! Očigledno da SAD imaju svoju podjelu, na dobre i loše momke, pa i kad ostanu bez argumenata, potegnu za nerazumnim odlukama.

Ali, Stanković, kako sam kaže, nije puno “zatreptao” od svjetskih moćnika:

– Patriotizam se ne mjeri strahom već djelima! Da imam priliku, sve bi isto ponovio, jer nisam ništa uradio, što se kosi sa interesima mog naroda. Tako bilo i tako će ostati – istakao je skromno Stanković, navodeći da je svaka odluka pokrivena najvišim zakonodavnim odlukama izvršne vlasti Republike Srpske.

A, taj Stanković, što ti “Ameri” ne znaju, gura dobro i na sportskom planu!

Zajedno sa timom mladih ljudi oko sebe, gradonačelnikom i predsjednikom FK Laktaši Admiral bet Miroslavom Bojićem, direktorom Igorom Radeljićem, predsjednikom Skupštine Milošem Brkićem, priča jednu predivnu sportsku priču. Za manje od dvije godine digli su nekadašnjeg premijerligaša, gotovo do istih visina, uz opasku da su rezultatski negdje na pola puta, ali koracima od sedam milja prelaze onaj drugi dio, gradeći i infrastrukturu, koja će ostati pokoljenima koja dolaze. Dragan je ljubav prema sportu naslijedio od oca Budimira, koji je u svoje vrijeme “žario i palio”, pa nema sumnje da će ova priča imati i lijep završetak, za godinu ili dvije.

To neće zaustaviti nikakve “crne liste” SAD, i svjetskih moćnika. Jer kako reče Dragan, patriotizam se ne mjeri strahom, već djelima…..