Slaviša Mitrović, u fudbalskom svijetu poznat pod nadimkom “patak”, kontroverzni arbitar iz Šamca, bio je čest gost na stranicama ovog portala, nažalost ne po dobrom!

Šamački arbitar dobio je nezahvalanu ulogu da djeli (ne)pravdu u derbi susretu drugoligaškog Zapada između Jedinstva i Omarske (1:2). I uspio je u svojoj ili nečijoj namjeri i bio je centralna figura meča u Žeravici.

Igrač utakmice!

Direktno je uticao na rezultat meča, jer kod rezultata 1:0 za Jedinstvo, u 25. minutu propustio je dosuditi kazneni udarac za domaćina, i to kao da mu nije bilo dovoljno, pa je zbog prigovora, direktno isključio Ognjena Petrovića i podjelio još četiri javne opomene!

I, nažalost, to mu je nije bila jedina loša odluka na meču, griješio je manje više svih 90 minuta, ovaj put uglavnom na štetu Jedinstva. Gosti iz Omarske, iskoristili su “poklon” i u nastavku brojačano jači preokerenuli rezultat u svjoju korist pa su sada sami na vrhu drugoligaškog Zapada.

Ono što nikome nije jasno, kako je moguće da “patak” uz silne greške već godinama opstaje na fudbalskoj sceni Srpske. I na našim stranicama je često prozivan, a i Omarska je bila u “nebranom grožđu” zahvaljujući njemu u jednoj od mnogobrojnih epizoda Mitrovića. Ostaje nam samo na umu, da je podoban, i čovjek koji odrađuje prljave poslove, kako prije 6-7 godina, tako i danas.

U interpretaciju Patka iz Žeravice uvjerićete se i putem video snimka koji će vrlo brzo biti na našim stranicama, a mi s nestrpljenjem očekujemo izvještaj kontrolora Docića iz Banjaluke, koji je bio zadužen da ocjeni Mitrovića….