Radi se gradi se, a kada je tako treba očekivati i bolje dane za fudbal Republike Srpske!

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Republike Sprske potpisalo je sa Opštinom Pale ugovor o izgradnji terena sa vještačkom travom, a isti takav ugovor potpisan je i sa Opštinom Foča i FK Sutjeska o izgradnji terena sa vještačkom travom u ovoj lokalnoj zajednici.

Teren na Palama će se graditi pored postojećeg terena Sportskog centra “Vlajko Petrović” i sigurno da će u mnogome poboljšati uslove rada u FK Romanija, kako bi se sačuvao glavni teren, ali i kako bi u zimskom periodu klub mogao obavljati adekvatne treninge i igrati utakmice, što do sada nije bio slučaj.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali načelnik Opštine Pale Boško Jugović, predsjednik FK Romanija Marko Blagojević, zatim predsjednik FS Područja sarajevsko-romanijskog Milorad Lale, Goran Kosorić, a u ime Fudbalskog saveza Republike Srpske prisutni su bili predsjednik Vico Zeljković, njegov savjetnik Marko Miličić, referent za sportska pitanja Goran Đukić i generalni sekretar Dejan Lukendić.

U Foči delegaciju FSRS činili su Lukendić i Đukić, dok su s druge strane njihovi sagovornici bili načelnik Opštine Foča Milan Vukadinović, predsjednik FK Sutjeska Darko Vojvodić i generalni sekretar kluba Dalibor Rašević.

Teren sa vještačkom travom gradiće se na mjestu postojećeg pomoćnog terena, a radiće se u saradnji Fudbalskog saveza Republike Srpske i lokalne zajednice. Na opštini Foča je da obezbijedi lokaciju i pripremne radove, a Fudbalski savez Republike Srpske izdvojiće pola miliona maraka za vještačku podlogu.