U Beogradu je poslije duge i teške bolesti preminuo Vladimir Vlada Bulatović, istinski fudbalski radnik i prijatelj Fudbalskog saveza Republike Srpske, čovjek koji je bio omiljen u Republici Srpskoj, ali i u cijelom regionu.

Ostavio je neizbrisiv trag u jugoslovenskom i srpskom klupskom fudbalu, obavljao je mnoge odgovorne i važne funkcije, uvijek je pronalazio rješenja i izlaze u komplikovanim vremenima. Čeličio se tokom devedesetih godina kada je FK Borac vodio diplomatsku prepisku sa UEFA i FIFA da zadrži status jugoslovenskog prvoligaša, u vremenu kada se formirao i Fudbalski savez Republike Srpske. Vlada Bulatović je uvijek bio na strani fudbala i Republike Srpske, njegov doprinos je nemjerljiv u stvaranju naše organizacije.

Bio je jedan od najčvršćih mostova prijateljstva i bratstva između Beograda i Banjaluke, Srbije i Republike Srpske, ljudi kakvi se rijetko susreću i koje nikada nećemo, niti smijemo da zaboravimo.

Tužni smo zbog gubitka još jednog istinskog i iskrenog prijatelja ove 2020. godine, jer su nas prije Bulatovića napustili Radomir Antić i Ilija Petković, koji su takođe bili u timu patriotskog zajedništva i Republiku Srpsku doživljavali kao dio sebe.

Vladimir Vlada Bulatović će u istoriji fudbala Republike Srpske ostati zapisan kao čovjek i prijatelj koji je cijenio istinske vrijednosti i poštovao sve ono što smo radili u mukotrpnom vremenu, boreći se za identitet i autonomnost. Biće upamćen po mnogim dobrim djelima kako za FSRS, tako i mnoge naše klubove.

Odlaskom Vlade Bulatovića ostaje velika praznina u životima svih nas, a najviše u njegovoj porodici, fudbalu uopšte.

Vladimir Vlada Bulatović preminuo je u 63. godini poslije dugogodišnje borbe sa opakom bolešću.