Članica Teniskog kluba Doboj osmogodišnja Sara Ristić osvojila je drugo mjesto na otvorenom prvenstvu u tenisu za djevojčice do 12 godina koje je proteklog vikenda održano u Banjaluci.
Trener Denis Spahić rekao je da je Sara vrhunski talenat i da postignuti rezultati potvrđuju njenu upornost i borbenost.

– Osmogodišnja Sara na nivou BiH zauzima treće mjesto za djevojčice uzrasta do 10 godina, a šesto za uzrast do 12 godina – izjavio je Spahić.

On je talentovanu djevojčicu opisao kao super borbenu teniserku koja ide do samog kraja i kod koje nema izgubljene lopte, te procijenio da će Ristićeva biti najbolji ženski teniser u Doboju.

Sara je navela da je tenis zavoljela posmatrajući druge, te da se ovim sportom aktivno bavi već tri godine.

– Treniram mnogo, ima mnogo turnira i san mi je da budem prva u BiH – izjavila je ova osmogodišnja teniserka, kojoj su uzor igrači poput Novaka Đokovića i Simone Halep zbog napadačke igre koju i sama preferira.

Sara je rekla da od udaraca najviše voli forhend, a da iza dobrih rezultata stoje sedmični treninzi, i to tri grupna i dva individualna u trajanju od po pola sata.

Sarina majka Ozrenka Tripić navela je da djevojčica daje sve od sebe kako u školi tako i u sportu.

– Ljubav prema tenisu je njena volja. Prve korake je stekla u Školi mini-tenisa u Doboju – izjavila je Ozrenka.

Ona je napomenula da je tenis skup sport i da, zahvaljujući članovima porodice i ljudima dobre volje, mjesečno obezbjeđuje 400 KM za treninge.

– Uz pomoć trenera kombinujemo, nalazimo polovne rekete i opremu dok ne nađemo sponzora – rekla je Tripićeva.