Nakon dva startna poraza, od Radnika (0:3) i Krupe (0:1), fudbalere Borca očekuje teško gostovanje u Tuzli, kod ekipe Slobode koja se nada da bi eventualnim trijumfom napravila još jedan iskorak u borbi za opstanak.

Banjalučani su odigrali dobru utakmicu protiv Krupe, ali im je sreća okrenula leđa (stativa Karića i prečka Bunića), pa se šef stručnog štaba, Igor Janković, nada da će ”božica Fortuna” ovog puta biti na njihovoj strani.

– Protiv Krupe nismo imali sreće iako su igrači dali sve od sebe da po teškom terenu ostvare pozitivan rezultat. Ova utakmica je, nema potrebe da to naglašavam, izuzetno važna i za Slobodu i za nas i naša želja je da se u Banjaluku vratimo neporaženi. A to možemo samo ako ponovimo zalaganje iz meča sa Krupom, ali i da nas sreća napokon pogleda. Bićemo oslabljeni neigranjem Aleksadra Radulovića i Mladena Veselinovića, ali imamo spremne zamjene – istakao je Janković.

Ovozimsko pojačanje, Mahir Karić, u dvije prve utakmice dva puta je pogodio okvir gola, pa se sada nada kako će u Tuzli biti precizniji.

– Nadam se da ću u Tuzli imati više sreće, kako ja tako i moja ekipa. Nisam imao sreće kod stative, ali vjerujem da će sve krenuti na bolje. Radim pošteno, maksimalno se trudim i nadam se da će rezultati početi da dolaze. Očekujem pozitivan ishod, odnosno da se vratimo neporaženi sa ”Tušnja”. Naravno, ako se ukaže prilika i da osvojimo sva tri boda – podvukao je Karić.

Borac: Vukliš – Bunić, Ojdanić, Janičić, Lučić – Danilović, Žeravica – Čudić, Karić, Ilić – Kunić. Trener: Igor Janković.

 Nedostaju: Radulović, Veselinović (žuti kartoni), Trkulja, Kondić, Si. Dujaković (povrede).