Sve je poznato, kada su u pitanju najvažnija pitanja vezana za FSBiH!

Amar Osim biće novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine. On u stvarnosti i nije imao protivkandidata, ali javnost se zamajavala velikim imenima iz regiona. Amarov adut treba da bude to što odlično poznaje situaciju u bh fudbalu, prije svega Premijer ligu BiH. Po prvi put u istoriji selektor će imati priliku da sastavlja svoj Stručni štab, a da u to ne bude upetljan nacionalni ključ. Dakle Amar Osim radiće po devizom “sam pao, sam se ubio”, jer će sa svojim Stručnim štabom odgovarati za rezultate, ali isto tako biti i hvaljen ako isti napravi.

Međutim, da bi se do ovakvog rješenja došlo trebalo je složiti ostale kockice u vrhu, a one nisu bile jednostavne. Trebevićke “tajne večere” donijele su i dogovor između FSRS i dijela federalnog saveza BiH, odnosno bošnjačke komponente!

Dino Begić se definitivno povlači iz svega i do kraja godine iz privatnih razloga (čitaj afera aerodrom) povući će se sa najodgovornije funkcije Tada su moguća dva puta, ili da Begića do kraja mandata naslijedi Milorad Sofrenić, ili se ide u vanredne Izbore. S obzirom da su “glavešine” zaključile da Sofrenić nije kapacitet koji može voditi Savez, sliejde izbori, a sobzirom na većinu u Skupštini, koju predstavljaju bošnjačk i isrpski delegati, Mile Kovačević je novi predsjednik FSBiH!

Kovačević sjeda u sarajevsku fotelju, zatvara vrata Begiću i dobija na vremenu da još tri godine svu spornu papirologiju “skloni” na sigurno. Amar vodi samostalno reprezentaciju BiH, “sve ovce site samo jedan vuk osta gladan”, jer u cijeloj priči hrvatske komponente nema nigdje, i po proceduri neće se ni pitati, jer Begić i Kovačević imaju izbornu mašineriju iza sebe. 40 “mudonja” koji će zbog svojih ličnih interesa prodati dušu i crnom đavolu za svoje vođe.

A, fudbal u Bosni i Hercegovini i dalje će tapkati, tapkati, i umirati……