Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozi se po pretežno vlažnim ili mokrim kolovozima, a zbog niske jutarnje temperature moguća je poledica u višim predjelima, preko mostova, nadvožnjaka i prilazima tunelima.
Iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju da je zbog magle ili niske oblačnosti smanjena vidljivost na dionicama u kotlinama i duž riječnih tokova, te preko planinskih prevoja.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, a moguće je i obrušavanje snježnih lavina, posebno na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Brod na Drini.

Regionalni put Ulog-Klanci, preko prevoja Morine, zatvoren je za saobraćaj zbog velikih smetova.

Od danas će zbog radova biti izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš.

Danas počinju radovi i na sanaciji klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, zbog čega će biti izmijenjen režim saobraćaja.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod “NIS petrol” pumpe u Trnu saobraćaj se na dionici magistralnog puta Prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na auto-putu Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Vozače iz AMS upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, na dionici Krupa na Vrbasu-Bočac od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj se obustavlja na 10-tak minuta i propušta naizmjenično jednom trakom.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog klizišta jednom trakom naizmjenično se saobraća na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, te Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog klizišta u rejonu Čelića.

Zbog radova na izgradnji pješačke staze na regionalnom putu Obudovac-Lončari na snazi su izmjene u odvijanju saobraćaja.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača od ponoći do 7.00 i od 16.00 časova do ponoći na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tona i autobuse klase “M3” a zbog radova na sanaciji klizišta.

Zabrana se ne odnosi na autobuse prevoznika “Drinatransa” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Na regionalnom putu Teslić dva-granica Republika Srpska/Federacija BiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na dionici lokalnog puta Doboj-Manastir Petrovo zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi tri po tone.

Na jugu Federacije BiH tokom noći slabiji snijeg padao je na putevima Livno-Šuica-Kupres i Priluka-Glamoč-Mlinište, tako da su na ovim dionicama kolovozi mjestimično zasnježeni.

Zbog radova na sanaciji tunela “Vranduk dva”, na dionici magistralnog puta Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja na prelazak granice.

Zbog bezbjednosnih razloga, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Zbog radova u Hrvatskoj, potpuno je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.