Lijepo je zvučala vijest s početka godine koju smo s uživanjem pustili da Dragan Banjac više nije koordinator za sudije i suđenje FSRS, i da za sada ostaje samo na nivou FSBiH.

Međutim, u praksi je to sasvim drugačije! Sve sjednice najvišeg sudijskog tijela u Banjaluci protekle su pod njegovim patronatom, iako se svi pitaju, šta i koga on tu predstavlja!

A, njegovih ruku djelo vidjelo se već u pet kola m:tel Prve lige Republike Srpske, o nižim rangovima ne treba ni trošiti riječi, jer je već bilo svakojakih cirkusa. Gotovo svi, ili velika većina ekipa nezadovoljna je djeljenjem (ne)pravde, uz stalna dobacivanja zvaničnika: “Ma pusti, to, vratićemo vam u sledećem kolu”, i tako ukrug, onaj začarani koji najviše pogoduje Banjcu i njegovim kompanjonima.

Najgore je kad eksperti za očajno suđenje na nekim utakmicama, daju vjetar u leđa tim istima, uz konstataciju da je moglo i gore za oštećenu ekipu! Još nijedna ozbiljna analiza nije urađena, i još niko nije sankcionisao nekoliko lakrdija (penala, crvenih kartona), i velikih propusta, koji ako se dopuste, mogli bi unijeti nemir u sve ekipe (a već jesu).

Zar dva loma noge nisu alarmantni, jer čak niti prekrašaj nije nigdje suđen, a dva dječaka udaljena su iz fudbala za jednu godinu, i pitanje šta će dalje biti. Po PFI prelom noge je crveni karton protivniku, baz obzira da li je bila (nedaj Bože), ili ne namjera, u našem fudbalu sve je dopušteno, pa čak niti prekršaj ne dosuditi. Ti isti arbitri i dalje se delegiraju, niko čak nije ni pogledao snimke spornih situacija, gdje se čuju jauci do neba, a oni kažu “igraj dalje”….

Badava kamere, kad se cirkusi nastavljaju, i dok “ljudi u crnom” vode glavnu riječ, nema nama napretka, već ćemo samo brojati polomljene noge, crvene kartone, svirane i one koji nisu penali…..