Fudbalski klub „Omladinac“ iz Potočara iza sebe ima jednu uspješnu polusezonu. Seniorska ekipa je završila na 3. mjestu Regionalne lige RS, grupa „istok“, dok je pionirska ekipa nadmoćno osvojila 1. mjesto u Kvalitetnoj ligi pionira PFS Bijeljina.

– Možemo biti prezadovoljni ostvarenim u prvom dijelu sezone. Naš plan je bio da seniorska ekipa bude u samom vrhu regionalnog „istoka“, a osvajanjem 3. mjesta smo to i ostvarili. Naši pioniri su ostvarili 9 pobjeda, u isto toliko utakmica, uz gol razliku 61:9 i tako superiorno osvojili 1. mjesto u Kvalitetnoj ligi pionira PFS Bijeljina. Kao prvi čovjek kluba, mogu da čestitam svim našim igračima u svim selekcijama, trenerima, članovima uprave, ali i svim našim navijačima, koji su bodrili naš klub, koji iz godine u godinu napreduje i razvija se, kaže Goran Tadić, predsjednik FK „Omladinac“ iz Potočara.

Seniorska ekipa je osvajanjem 3. mjesta, potvrdila svoj kvalitet. Izvjesno je da Omladinac spada u najkvalitetnije ekipe regionalnog „istoka“.

– U 15 odigranih utakmica, ostvarili smo 9 pobjeda, 5 poraza, dok smo jednu utakmicu završili neriješenim rezultatom. Osvojenih 28 bodova je ispunjenje naših planova pred početak sezone, da ekipa bude u gornjem dijelu tabele. Igramo ovu ligu već punih pet sezona i kroz druženje i prijateljstvo, koje smo izgradili, napravili smo respektabilnu ekipu, koja može sa svim ekipama da ravnopravno da igra, ističe Mladen Bojić, šef stručnog štaba Omladinca iz Potočara.

Treba naglasiti da ovaj klub organizuje i dječji turnir „3 na 3“, koji okuplja veliki broj ekipa, krajem juna mjeseca i postao je prepoznatljiv na području šire regije.