Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić je preciznim, detalnjnim, jasnim odgovorima na sva, a posebno stručna pitanja stekao status omiljene ličnosti kojoj javnost vjeruje.

Stručnost i sposobnost ministra Šeranića došla je do potpunog izražaja u borbi protiv korone, najopasnije pandemije koja je snašla ljudski rod.

Alen Šeranić je trenutno najomiljenija javna ličnost ne samo u Banjaluci i Republici Srpskoj, već najvjerovatnije i u regionu. Upućeni tvrde da je Alen sa lakoćom sticao nova zvanja, a da mu je među omiljenim predmetima  bila i matematika.

Tema teksta su Šeranići i sport, Alenov djed Irfan i otac Hamdija su tokom čitavog života bili aktivni članovi Udruženja fudbalskih sudija Banjaluka u kojoj su, kao fudbalske sudije stekli prva znanja i iskustva. Uvjereni smo da je nastavio porodičnu tradiciju i Alen bio jednako omiljen i uspješan na fudbalskim terenima, kao što je u ovim teškim vremenima, na mjestu Ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Alen nije nastavio porodičnu tradiciju suđenja, ali je paralelno sa obrazovanjem bio angažovan u Plesnom klubu ”Rojal” kao odličan plesač i trener klasičnih i latinoameričkih plesova.