Pobjeda fudbalera Laktaša na gostovanju u Omarskoj ostala je u sjeni kik-bokserskih scena koje su “seoski đikani” u dresu domaćeg tima pokazali tukući gostujuće igrače u trenutku kada je lopta bila daleko od njih.

Šakama su udarali fudbalere iz Laktaša, šamarali ih, gazili nogama dok su oni bespomoćno ležali na zemlji, psovali, vrijeđali i prijetili da iz Omarske neće izvući živu glavu.

Ničim izazvani domaći igrači su u 75. minuti susreta, stisnuli pesnice i krenuli u obračun sa gostujućim igračima, u čemu se prednjačili Darko Romanić, Mirko Hrvaćanin i Vedran Panić, koji je ostao nekažnjen iako je udarao i rukama i nogama.

Direktan crveni karton poslije tuče dobio je jedino Hrvaćanin, dok je Romanić dobio drugi žuti, tako da će najvjerovatnije propustiti samo naredni susret protiv srbačke Sloge. Prethodno je u 63. minuti direktan crveni karton dobio kapiten Dejan Nišević zbog grubog starta na igrača Laktaša u svom šesnaestercu.

Da je sudija Malić pokazao crveni karton i Paniću, što je trebalo, utakmica se ne bi mogla nastaviti, jer bi Omarska na terenu ostala sa sedam igrača. Dobro je što nije, jer bi tada zasigurnio uslijedio haos, masovna tuča u koju bi se uključila publika, pa i članovi klupskog obezbjeđenja koji su sve vrijeme prijetili Laktašanima.

Da nesreća bude veća na utakmici nije bilo nijednog policajca, tako da su igrači gostujućeg tima molili Boga da izvuku žive glave.

Kako će delagat susreta Dragan Burazor nadležnim fudbalskim tijelima objasniti zbog čega je dozvolio da krene utakmica, ako nije bilo policijske patrole, pitanje je kojim će se baviti organi FSRS.

Žalosno i jadno. Omarska, stidi se!