Odmah poslije Vanredne Skupštine FSRS na kojoj je za predsjednika izabran Vico Zeljković, održana je i sjednica Izvršnog odbora na kojoj je doneseno nekoliko važnih odluka.

Kao što smo već i ranije istakli, Ognjen Valjić, nekadašnji internacionalni sudija sa FIFA znakom izabran je za novog generalnog sekretara Fudbalskog saveza Republike Srpske na prvoj sjednici Izvršnog odbora pod predsjedavanjem novog prvog čovjeka FSRS Vice Zeljkovića. On je na ovoj funkciji zamijenio Gorana Ćejića koji će ubuduće obavljati funkciju u Odjelu za licenciranje FSRS.

Na ovoj sjednici umjesto Rade Vasiljevića iz Foče prisustvovao je novi član iz PFS Trebinje Žarko Laketa, dok je dužnosti člana Izvršnog odbora razriješen i Rodoljub Oljača iz Gradiške, pa će se od ovog područja tražiti novi prijedlog. Što se tiče Nikole Dakića(Novi Grad) od njega je zatraženo izjašnjenje da li želi dalje, do kraja mandata, da učestvuje u radu “fudbalske vlade” Republike Srpske.

Po prijedlogu Područnog Fudbalskog saveza Doboj za člana Takmičarske komisije FSRS, odnosno komesara Druge lige Republike Srpske, grupa zapad imenovan je Dragomir Simićiz Šamca. On je tako popunio upražnjeno mjesto odlaskom Đorđa Starčevića iz Gradiške, koji je bio predsjednik ovog tijela, a sada je to Mile Mandić iz Kozarske Dubice, dosadašnji komesar drugoligaškog zapada. Treći član Takmičarske komisije i komesar za takmičenje Druge lige, grupa istok je ostao Radisav Zeković iz Rogatice.

Na sjednici Izvršog odbora FSRS dužnosti je razriješen i Vitomir Misimović iz Gradiške, a ovo područje će u narednim danima predložiti kandidata za njegovu zamjenu.