Naša priča “Šejla nije Lejla, umjesto lopte šipku joj dajte” zatalasala je sportku javnostu BiH, prije svega rukometnu, u kojima smo činjenicama ogolili novog generalnog sekretara RS BiH Lejlu Tančicu do gole kože. Međutim, pojedini dušebrižnici brže bolje se nađoše kao zaštitnici Šejle, navodeći kako “neko” kopa po njenom privatnom životu. Evo, ovaj put nećemo u tu sferu, iako imamo pravo, jer ona je javna ličnost, zadržaćemo se samo na sportskoj karijeri. A, ona kaže da je Lejla Tančica 12 godina igrala u ŽRK Lokomotiva. Nije nam bilo teško da provjerimo te navode i da Šejlu ponovo skinemo do gole kože, naravno istinom.

Naš prvi sagovornik bio je Omer Omerović, dugogodišnji sekretar ŽRK Lokomotiva.

Ma dajte, kakvih 12 godina, ona nikada nije odigrala zvaničnu utakmicu za Lokomotivu! U ljeto 1986. godine stigla je iz Ljubuškog sa još jednom djevojkom iz Prijedora na probu. Trenirala dva-tri mjeseca i nestala! Imam i spisak te omladinske ekipe, koji ću vam rado pokazati, nigdje nema dotične Šejle Tančice. Odgovorno tvrdim da takvo ime nikada nije igralo za Lokomotivu –kaže Omerović, koji je nekada radio i u dobro poznatom ŽRK Galeb, pa nastavlja dalje:

– Sve je to kuhinja sarajevski novinara. Oni od nikoga naprave ličnost, a tako je i sa generalnim sekretarom. Danas RS BiH vodi najveća bagra, ne zna se ko  je veći lopov! Pogledajte primjer predsjednika Amira Zahirovića, pa on se na svim aktima potpisuje ispred imena sa “DR”. A, on nije doktor već veterinar, uopšte ne vrijeđam profesiju, ali zbog takvih stvari se u ozbiljnim zemljama ide iza rešetaka, jer kad vam se javna ličnost lažno predstavlja, kao što je slučaj i sa generalnim sekretarom, onda vam je jasno kakva je sama organizacija – poručio je Omer Omerović, rukometni radnik iz Mostara.

Idemo dalje, nije da ne vjerujemo Omeru, ali možda se neko “naše” Šejle sjeća sa parketa, kad su se gledali “oči u oči”.

Kud boljeg sagovornika od Sabine Pehić, legendarne rukometašice, koja je harala BH parketima više od 20 godina. Sjeća se svega i svačega, ali Šejle ne…..

Nikad nisam čula za tu ženu!  Možda najbolje da provjerite s nekim iz Lokomotive, ali i ja sam se zaprepasila kada sam je vidjela na mjestu generalnog sekretara – kaže Pehićeva.

Poslušali smo i Sabinu, pa smo  mišljenje tražili i od legende mostarskog rukometa, Sanje Bajgorić.

 – Iskreno, ne mogu da se sjetim takvog imena i prezimena. Možda je cura i igrala, da ne bude da izmišljam, ali 12 godina, to je već nemoguće. U Lokomotivi sam od svoje 11-e godine, pa sve do rata i 1992. godine kada se ugasio klub. Prošlo je mnogo djevojaka, ali ime Šejla Tančica mi ništa ne govori – poručila nam je Sanja, kojoj smo obećali uskoro veliki intervju, jer ona ima o čemu pričati, kada je rukomet u pitanju.

I šta ćemo sada Šejla? Dobronamjerni novinari daće ti još prostora, a mi “bezobrazni” i dalje ćemo te skidati do gole kože, jer sad smo sigurni da se ti tako najbolje osjećaš…..