Generacija OFK Sport team vratila se sa prestižnog tunira iz Njemačke. “Momci iz Banjaluke iz Rotingena (mali gradić u Rurskoj oblasti, veoma blizu Diseldorfa, Kelna i Dortmunda) vratili su se prepuni utisaka.

DSC_0039   dizeldorf 2015 229

Rezultatski ne tako uspješni, kao do sada kao što su navikli, ali s obzirom na rejting smotre, i sam dolazak bio je već velika pobjeda!  U prvoj grupi “Sport team” je završio od pet ekipa na trećem mjestu, a pošto su samo prvoplasirane ekipe išle dalje, svi ostali našli su se u bubnju za razigravanje. Na kraju u 10 utakmica, ostvarene su po tri pobjede i poraza, uz četiri remija.

– Ovo je naša realnost, iako mislim da smo u dva ili tri remija bili mnogo bliži pobjedi, a jednu izgubljenu utakmicu nikako ne mogu da prežalim. Imali smo tu nesreću da smo bili u grupi sa Sent Paulijem, koji je na kraju osvojio turnir! A konkurencija nikada strašnija, Arsenal, Bajern, Borusija, Hanover, Sparta, Fenerbahče, Sao Paulo,… Ono što smo vidjeli da smo od većine bolji, s drugom ligom Evrope možemo se nositi, a oni najjači za sada su nedostižni, ali svakim danom sve smo im bliži i bliži. Njemačka će biti naša odskočna daska za dalje – poručio je Radomir Popović, trener koji je vodio brigu o 14 dječaka.

A, pored fudbala ekspedicija banjalučana uživala je u ta četiri dana, prvo letom iz Beograda, a za većinu dječaka to je bio prvi doživljaj sa avionom. Obišli su i stadion Borusije u Dortmundu, čuveni “Vest Falen”, a najvažnije od svega, dobili su poziv da učestvuju i sledeće godine.

dizeldorf 2015 052

– Važno je naglasiti da smo bili među 150 svjetskih ekipa, a među njima nije bilo niti jedne s prostora bivše Jugoslavije! Često se sa razglasa čulo “Banjaluka”, ljudi su nam prilazili, pitali za nas, navijali, pogotovo naši gastrabajteri. Igrali smo s rusima, holanđanima, nijemcima, turcima, s igračima s drugih kontinenata. Najvažnije da smo osjetili tu svjetsku atmosferu, a nismo se ni osramotili. U nekoliko akcija naši dječaci su pokazali da su pravi majstori ove igre, a malo sportske sreće i nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka odaljili su nas od borbe za najviši plasman. Nema veze, dogodine biće bolje. Ovo je generacija koja je neprikosnovena na našim prostorima, a iz dana u dan sve su bliže najboljima i u svijetu – poručio je Popović.

Sa dječacima “OFK Sport team” bila je i četa mala, ali odabrana roditelja, koja se našla na usluzi klincima, ne štedeći dlanove i grla. Put u Njemačku ocijenjen je čistom desetkom, uz želju da i ostale generacije iskušaju svjetski i evropski fudbalski krem.

dizeldorf 2015 070

Robert Radić

Velika zahvalnost što se OFK Sport team uopšte našao na ovako velikom turniru ide na adresu Roberta Radića, našeg čovjeka koji već godinama radi na relaciji Austrija – Njemačka. Od hotela, smještaja, organizacija utakmica, prevoza, bio je sve vrijeme uz dječake, častio ih slatkišima, sendvičima, sokovima, voćem, i kamo sreće da je više ovakvih ljudi, svima bi bilo lakše u životu. Robert Radić, barem od “OFK Sport team” zaslužio je jedno veliko “HVALA”.