Odbojkaški klub Borac imao je jdnu od najuspiješnijih sezona iza sebe! Dva finala Kupa, BiH, te Republike Srpske, te šesto mjesto u Premijer ligi BiH ocijenjeni su kao veliki uspjeh ove mlade banjalučke ekipe. Rukovodstvo kluba na prigodnoj svečanosti zahvalilo se prijateljima i sponzorima koji su podržavali klub u toku prethodne sezone.

– Za nas je ovo istorijski uspeh i sigurno da možemo da budemo zadovoljni poslije najuspješnije sezone do sada. Upravo zbog toga smo željeli našu radost da podijelimo sa prijateljima kluba. Mi smo ove sezone igrali dva finala, Finale Kupa Bosne i Hercegovine koje smo prvi put igrali u istorji kluba i Finale Kupa Republike Srpske. Na kraju sezone u Premijer ligi BiH smo završili kao šestoplasirani. Ovo nije najviši plasman, ali s obzirom na kvalitet takmičenja, probleme koje smo imali u toku sezone moram reći da smo prezadovoljni. Mi ćemo težiti da svojim kvalitetnim radom ostvarimo strategiju koju smo zacrtali i da napredujemo rezultatski ali i organizaciono u smislu obezbjeđivanja što boljih uslova igračima u klubu – poručio je Srđan Marjanović, predsjednik OK Borac

Ispred Vlade RS bio je Dragan Jaćimović, pomoćnk za sport u Ministarstvu porodice omladine i sporta.

-Želim da čestitam odbojkašima Borca na učešću u dva finala Kupa. Rana elimininacija u četvrtfinalu Prvenstva BiH ne treba da im bude kamen spoticanja. Ovo je najmlađa ekipa sa najmanjim budžetom koja je pokazala kvalitet i potencijal. Ministarstvo porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske naravno da mora biti uz ovakve klubove, sigurno će biti i u budućnosti i mi smo tu da podignemo kvalitet odbojke ne samo u Banjaluci nego u cijeloj Republici Srpskoj – napomenuo je Jaćimović.

Značajnu podršku u usponu odbojke u Banjaluci imala je i Administrativna služba grada Banjaluka.

Čestitam odbojkašima Borca na rezultatima koje su ostvarili u prethodnoj sezoni. Ono što je nama bitno jeste njihov rad  sa mlađim kategorijama. Mi želimo da negujemo upravo ovakve klubove koji misle na budućnost. Što se tiče Borca mi smo prezadovoljni i drago mi je što se nalazimo ovdje i trudićemo se i dalje da im damo značajnu finasijsku podršku – poručio je Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika Banjaluke.