Takmičarska komsija FSRS odbacila je žalbu Kozare, da utakmicu 22. kola u Novom Gradu između Slobode i Kozare (2:1) registruje u korist tima iz Gradiške, zbog nastupa Argentinca Aleksisa Abrega, koji je očistio kartone u Kupu OFS Novi Grad.

– Odluka Takmičarske komisije bila je jednoglasna. PFS Prijedor dostavio je dokumentaciju o validnosti Kupa OFS Novi Grad. Naše nije da ulazimo u to, da li je on po Pravilniku, već na osnovu dukumentacije donijeli smo jedino moguću odluku – rekao je Vladan Simeunović, predsjednik Takmičarske komisije FSRS.

Pored Simeunovića, u komisiji se nalaze još Željko Ćuzulan (PFS Istočno Sarajevo) i Darko Malešević (PFS Banjaluka).

Ono što je u cijelu priču dodalo dodatnu zabunu jeste činjenica, da je prema našim saznanjima komisija bila blizu potpuno drugačije odluke, ali po odlasku u Banjaluku u prostorije saveza, sve se promjenilo. Ostaje tajna za sada šta se to desilo u Aleji Svetoga Save….

Naravno ovo nije kraj, Kozara može da se žali Apelacionoj komisiji, a zadnja instanca jeste Komisija za Propise FSRS, ali po svemu sudeći, jasno je da je neko već ranije udario čekićem….