U fudbalu Republike Srpske može sve, pa da se i utakmica iz jesenjeg dijela šampionata prebaci za proljeće, preinači odluka takmičarskih organa, i odigra novi meč. Sve u interesu fudbala! Ova priča dolazi nam iz Semberije…..
Poslije nekoliko odgođenih termina odigrana je ponovo utakmica između Miloš Obilića i Janje 2009 u okviru Područne lige Semberije.
Ova utakmica koja je trebala biti odigrana jesenas, prvobitno je bila registrovana službenim rezultatom 3:0 za Janju 2009, jer se domaćin iz neopravdanih razloga nije pojavio na terenu.
Nakon završetka prvog dijela prvenstva, utakmica se poništava i naređuje se da se mora odigrati nova. Nadležni organi u PFS Bijeljina su pokazali još jednom  da “su truli” za ovaj posao i da imaju “neke čudne kantare” da tako mora da bude, kako su oni zamislili…
Ekipa Miloš Obilića je stavljena u fokus da mora opstati,  pa su tako naknadno odigrali i susret sa Novim Dobom u Čadačinama, i ova utakmica je trebalo biti registrovana 3:0 za Novo Doba. Prije toga ekipa Miloš Obilića je napustila teren u Međašima nezadovoljna suđenjem i na tome se završilo da izgubi samo sa 3:0. O oduzimanju bodova nije se smijelo ni pričati, a disciplinski sudija je za “odrađeni posao” vjerovatno nagrađen.
Istina je da se ekipa tokom proljećnog dijela konsolidovala, pojačala i igra dobro, tako da opstanak u ligi ne dolazi u pitanje, ali fudbal se igra iz dvije polusezone….
U ovoj odgođenoj utakmici savladane su komšije Janja 2009, vjerovatno novi regionalac. Prema izveštajima poražene ekipe Janje 2009 kaže se da je za ovu utakmicu bio “namontiran sudija “Mladen Mirić i da je  domaćinu tolerisao sve. Na ovoj utakmici pobjeda je pripala Miloš Obiliću sa 1:0.
Vjeruje se da su ovim ispunjene sve želje odgovornih u PFS, ali su u ostalim klubovima ogorčeni na njihovo ponašanje….