Najpoznatija baletska predstava na svijetu “Labudovo jezero” Petra Iljiča Čajkovskog održaće se u Banjaluci u izvedbi ansambla Ruskog državnog baleta na ledu iz St. Peterburga 11. decembra u SD “Borik”.

Uz Beograd, Banja Luka će biti jedini grad u regionu koji će i ove godine imati privilegiju da uživa u ovom baletskom spektaklu na ledu.

– Zahvaljujući izuzetnom prijemu naših banjalučkih domaćina, sjajnoj organizaciji i mnogobrojnim ljubiteljima baleta na ledu koji izvodimo, Banjaluka se izborila za status omiljenog grada na našoj evropskoj turneji. Zaista se radujemo ponovnom susretu sa ovdašnjom publikom – izjavila je solistkinja baleta Vera Osipenko.

Ruski državni balet na ledu iz St. Peterburga je jedan od bisera Rusije, osnovan 1967. godine. Kombinacijom umjetničkog klizanja i elemenata klasičnog baleta, osvaja publiku širom svijeta. Održali su preko 9000 nastupa u rasprodatim dvoranama na najprestižnijim pozornicama svijeta – londonski Royal Albert Hall, Sadler u Wells-u, Singapur Esplanade, Montreal Place des Arts, Cape Town Artscape…

Svaku predstavu ovog jedinstvenog umjetničkog performansa na ledu prate raskošna scenografija i veliki broj originalnih kostima, uz svjetlosne efekte i kvalitetan zvuk. Ulaznice po cijeni već od 15 KM u prodaji su od 1. novembra, na prodajnim mjestima ispred RK “Boska” i na blagajni SD “Borik”.