Nove svlačionice koje su sazidane u sklopu tribina na Gradskom stadionu uskoro će biti pokrivene.

Naime, gradonačelnik Dervente Milorad Simić i predstavnici preduzeća “Ehta-R” koje je, zajedno sa preduzećem “AL-M”, izvođač radova na izgradnji krova na novoizgrađenom objektu, potpisali su ugovoru vrijedan 40.000 KM.

– Za nas i za naših 200 članova ovo je veliki projekat kojim ćemo napraviti bolje uslove za sve njih. Unazad 10 godina napravljeno je dosta stvari na Gradskom stadionu i mi smo zadovoljni – poručio je u ime Tekstilca Dejan Plisnić.

Inače, ukupna površina dogradnje je oko 400 kvadrata i sastojaće se od prizemlja i sprata, a projekat uključuje i rekonstrukciju prostora od oko 250 kvadrata pod postojecim tribinama.

Pored svlačionica za ekipe i sudije, te sanitarnih čvorova, nove prostorije zadovoljavaće sve potrebne standarde koje predviđaju propisi Fudbalskog saveza Republike Srpske, pa će se tu naći prostorije za posebne namjene, doping kontrolu, medije i slično.

Dosadašnje radove vrijedne 112.000 maraka, najvećim dijelom finansirani su iz donacije od 100.000 KM koje je povodom stogodišnjice kluba osigurao član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Derventa Cafe”