Fudbalski savez Republike Srpske odbio je zahtjev 22 člana Skupštine FSRS za vanrednom Skupštinom!

Naime, tokom nastavka Izborne Skupštine grupa delegata okupljenja oko Petra Jelića predala je potipise 22 člana za sazivanjem Vanredne Skupštine, jer za tako nešto potrebno je DA jedne trećine delegata (ukupno 55, 19 potpisa dovoljno).

U odgovoru koji je potpisao Mile Kovačević, aktuelni predsjednik FSRS, stoji između ostaloga da je dopis formalno pravno neuredan i da kao takav je suprotan načinu sazivanja Vanredne Skupštine FSRS kako je predviđeno Statutom FSRS, članom 26.

U nastavku odgovora stoji da se daje mogućnost delegatima još jednom da odluče da li su za Vanrednu Skupštinu, ali da ovaj put upute pismeni zahtjev sa potpisom, matičnim brojem i fotokopijom lične karte.

vanredna_skupstina_fs_rs

Kako smo nezvanično saznali, grupa delegata okupljenja oko Petra Jelića pokrenuće novu proceduru za sazivanjem Vanredne Skupštine, a tokom prošle sedmice imali su i sastanak u Banjaluci. Isto tako djelovaće se prema i FSBiH.

Po svemu sudeći priča oko Izbora u FSRS nije završena i pred nama je nova utakmica sa istim akterima, Milom Kovačevićem s jedne strane, te Petrom Jelićem sa druge.