Nikola Đurić je sasvim sigurno prvo ime drugoligaškog Zapada ovog proljeća! Kako? Nije postigao ni jedan gol, ali nije ni primio! Otkada je zimus stigao u Srbac, na osam utakmica ili 720 minuta njegova mreža ostala je ne pocijepana! Alal vjera Nidže,….

Redom su išle utakmice Borac KD (0:0), BSK (3:0), Željezničar (0:0), Župa (1:0), Mladost (1:0), Modriča (0:0), Laktaši (0:0), Liješće (3:0), a 22-ogodišnjem golmanu Sloge sve više su rasla krila. Serija bi mogla još potrajati, ko zna do kada….

Sad slijedi derbi sa imenjakom iz Doboja. Ukoliko pobijedimo, može svašta biti. Važno da ne primimo gol, a neko će ga već dati. Atmosfera u ekipi je odlična, radi se punom parom, vidjećemo šta će biti – kaže skromno Nikola za naš portal.

Karijeru je kao i većina talentovanih dječaka počeo u Borcu, ali nije imao nikoga da ga pogura. Dobro poznata priča sa Gradskog stadiona. Stajao je na golu Laktaša, potom Slobode iz Mrkonjić Grada, onda je uslijedio odlazak u češki Pribram, gdje ostaje šest mjeseci. Pola godine ponovo je na “Lukama”, pa jednu polusezonu na “Radolinci”, odakle zimus stiže u Srbac ,odakle počinje zvijezdani uspon ovog mladića.

Kad nemaš svog menadžera teško ide. Ne želim da se prisjećam, ali nema ko me nije prevario do sada, i obećao kule i gradove. Ipak, idem dalje. Sve što sam postigao među stativama mogu zahvaliti Siniši Mrkobradi. Nadam se da će u nastavku karijere ići kako treba, i da ću se skrasiti u nekom velikom klubu. treniram i radim kao da sam u realu, pa valjda će se vratiti dobrim jednog dana – poručuje Nikola Đurić. Golman za svačije i ničije ukuse. Nažalost, ovi drugi danas vladaju fudbalom. Ali nema veze, Nidžina mreža još uvijek je začarana, a na sledećoj utakmici počeće teći 721, 722, 723 minut,……