Fudbaleri Veleža ljepši povratak na prvoligašku scenu nisu mogli ni sanjati, jer su u prvoj utakmici u eliti Srpske poslije 26 godina zabilježili pobjedu, a centralna figura subotnjeg trijumfa Nevesinjaca bio je mladi centarfor Momčilo Popović, koji je na debiju u dresu novog kluba postigao sva tri gola.

Dan ranije ovaj crnogorski internacionalac i zvanično je postao član kluba iz Nevesinja, a dan kasnije proslavio je 21. rođendan.

– Het-trik mi je najljepši rođendanski poklon i ne bi ga mijenjao za ništa drugo, jer sam praktično sam sebe počastio. Jednostavno, nisam mogao poželjeti bolju premijeru u novom klubu, jer sam postigao tri gola i donio pobjedu svom timu, a u sve to se idealno uklopio i moj rođendan – naglasio je Popović.

Njegov novi klub na premijeri je savladao Romaniju iz Pala sa 3:2, a bio je to duel ekipa, koje su se u prošloj sezoni takmičile u drugoligaškoj konkurenciji.

– Bila je to prava takmičarska utakmica i znali smo i prije nje koliko bi bilo važno ostvariti pobjedu na premijeri. Jasno je bilo, tokom svih 90 minuta, da i jedni i drugi želimo pobjedu. Imali smo odličnu podršku s tribina, gledaoci su mogli da uživaju u pet golova i našoj pobjedi. Nadam se da su kućama otišli zadovoljni. Najvažnije je da smo imali dobar start, bilo je dosta poteškoća s obzirom na sužen roster ekipe i mali fond igrača ali pobjeda je najvažnija. Svi zajedno u nastavku prvenstva moramo nastaviti ovim putem. Očekujem da ćemo svi kao ekipa u nastavku sezone pružati maksimum i da ćemo ostvariti zacrtani cilj, a to je opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske – nastavio je Popović.

Iza njega je veoma teško proljeće u kojem je zbog povrede kvadricepsa odigrao samo tri meča.

– Oporavak je sporo tekao, a kada sam se vratio veći broj utakmica sam bio među rezervistima. To je bio najveći razlog što sam se odlučio da promijenim sredinu. Želio sam da dođem u klub gdje ću igrati i ponovo uživati u fudbalu. Ako je suditi po prvoj utakmici izgleda da sam dobro odlučio – rekao je Popović.

Mladi fudbaler istakao je da je dobro primljen u novoj sredini i da je veoma zadovoljan kako protiču prvi dani u Nevesinju.

– Razlog što sam potpisao za Velež jeste prije svega bila prilika da imam daleko veću minutažu, ali i činjenica da je Nevesinje samo tri i po sata od moje kuće. Tako da mogu često i obići porodicu i prijatelje, koji su veoma srećni što sam imao veoma uspješnu premijeru u dresu novog kluba – izjavio je Popović.

Po njemu veoma je mala razlika između kvaliteta fudbala u Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

– Čini mi se da se ovdje čak igra čvršće i s mnogo više duela, što mi donekle i odgovara. Najvažnije je da poslije dužeg vremena ponovo uživam u fudbalu, a siguran sam da će to dati dobre rezultate. Ovaj het-trik neće me opiti, već će mi biti dodatni stimulans da još bolje radim i treniram – dodao je Popović.

Momčilo Popović rođen je 13. avgusta 2002. godine, a karijeru je počeo na stadionu pod Vrmcem u Kotoru, u dresu Bokelja. Potom je prešao u Grbalj iz Radanovića iz kojeg je u ljeto 2021. prešao u Petrovac. Dolazak u Velež mu je prvi onostrani angažman, a sa Nevesinjcima je potpisao ugovor na godinu dana.