Bivši fudbaler Rudar Prijedora Zoran Grbić po svemu sudeći neće više duvati u pištaljku, barem ne do kraja sezone!

Lakrdije na “Grbavici” u revanš meču polufinala Kupa BiH nisu mogli više sakriti, pa čak ni svemogući Dragan Banjac!

U fudbalskom Prijedoru tvrde da je on desna ruka Dragana Banjca, člana Komiteta za sudije i suđenje FS BiH iz Kozarske Dubice, koji je obmanuo sudije u Prijedoru i mimo zvaničnih odluka ponovo postavio Vladu Liščinskog u Komisiju za sudije i suđenje FSRS. Međutim, “alfa i omega” iz Kozarske Dubice bio je ta spona i glavni lobista koja je Kovačeviću objezbjedila labavu koaliciju koja je na kraju odnijela pobjedu nad mladim Jelićem.

Interesantno jeste da je Grbić prije tri mjeseca proglašen za najboljeg sudiju RS u izboru koji organizuju FSRS i Sportski Žurnal. Godinu prije ista sudbina zadesila je i Dragana Skakića, najbolji sudija, na pod led. Sigurno da u januaru neće se otimati za tu laskakvu titulu, jer po pravilu taj ide na odstrel.

Da li je to sve cijena pakta Dine Begića i Mile Kovačevića, odnosno da ono najbolje što dolazi iz Republike Srpske bude likvidirano?

Isto tako ljubitelji fudbala pitaju se zašto je FSRS van kontrole službenih institucija Republike Srpske, koje u partnerima iz Zapadne Hercegovine pokušavaju koliko toliko balansirati u nemirnom moru zvanom BiH.

Fudbalski nije tako, jer FSRS se odrekao prijatelja poput Jelića, Bevande, zarad “naprsnog” prijateljstva sa Begićem. Isto tako “sarajevska čaršija” priča da je Begić siva eminencija FK Željezničar, a opet sve to preko Bakira Izetbegovića. U kakvu su se kolo uhvatili čelnici iz FSRS teško je uopšte zamisliti, ali interes srpskog fudbala je nikakav, odnosno nema ga, jer prevladava lični, i tako ukrug,….