Danilo Šipovac (21) je u dresu trebinjskog Leotara, kao pozajmljeni igrač Krupe, dobrim igrama obilježio minulu sezonu u Prvoj ligi RS i na sebe skrenuo pažnju fudbalske javnosti, zbog čega mu fudbalski stručnjaci predviđaju blistavu karijeru.

Priliku koju nije dočekao u kanjonu Tijesno na najbolji mogući način iskoristio je na Policama. Pokazuje to i statistika. Na terenu je proveo gotovo tri hiljade minuta i zabilježio 29 nastupa, te šest nastupa u Kupu Republike Srpske. Postigao je 12 golova, asistirao osam puta, nad njim je načinjeno pet penala. Zasigurno je igrač sa najviše pretrpljenih prekršaja u ligi. Igrači koji su ga čuvali dobili su 38 žutih kartona i četiri crvena. Jedan od njih ga je tako snažno „pokosio“ da je suspendovan čak pet utakmica.

U finalnoj utakmici Kupa RS u kojoj je Leotar savladao Krupu, proglašen je za najboljeg igrača. Poslije toga dobio je poziv selektora Slobodana Starčevića za mladu reprezentaciju BiH (U21), ali zbog povrede zadobijene na toj utakmici nije debitovao za „zmajiće“.

Žiri tradicionalne manifestacije „Dan fudbala Republike Srpske“, koji zajedno organizuju Fudbalski savez RS i Sportski žurnal, danas je saopštio da je Danilo Šipovac proglašen za najperspektivnijeg fudbalera RS. To je svakako znak da strukture FSRS prate razvoj mladih igrača i znaju da ih dodatno motivišu.

Da li će to iskoristiti i Danilo Šipovac ostaje da se vidi. Jer, trebinjski Leotar, klub u kome je ovaj igrač proveo sezonu ušao je u Premijer ligu BiH, a klub iz koga je bio posuđen Leotaru, ekipa Krupe, više nije član Premijer lige. Nakon što je Izvršni odbor FSBiH donio odluku da bh. premijerligaši u startnoj postavi moraju imati dva igrača rođena poslije 1.1. 2020. godine, interseovanje za ovog krilnog napadača pokazalo je nekoliko klubova iz najvišeg ranga fudbala BiH.

Međutim, naišli su na prepreku koju većina njih ne može ispuniti: Šipovac ima važeći ugovor sa Krupom do juna 2023. godine, a da bi promijenio klub uprava Krupe zahtijeva obeštećenje, nemalo za bh. uslove.

Hoće li to zaustaviti nejperspektivnijeg igrača po izboru FSRS i Sportskog žurnala, s obzirom da će Krupa igrati u nižem rangu, još se ne zna kojem?

Ili će ljudi iz Krupe shvatiti da će zadržavanjem ovog igrača u svojim redovima stati na put jednoj obećavajućoj fudbalskoj priči, u koju nisu bog zna koliko uložili…

Zaista bi bila šteta da ovaj talentovani fudbaler igra prvenstvene utakmice u Omarskoj i Pilici (ukoliko Krupa nastavi takmičenje u Prvoj ligi RS), umjesto na Koševu, pod Bijelim Brijegom, na Gradskom stadionu u Banjaluci, Grbavici ili Tušnju. Fudbalski dragulji kakav je Danilo Šipovac se ne rađaju svakodnevno.