Samo 90 igre, i još nekih igrica bilo je dovoljno da se vidi da je BH fudbal u dubokom blatu! Zaglibio je do kraja, i teško da ga iko u dogledno vrijeme može izvući iz te kaljuže….

Posebna priča jeste sudijski segment, koji je definitvno izgubio kajase, ali i dodir sa stvarnošću,a primjera je veliki broj samo u „proljećnih“ ili ti „zimskih“ zvanično odigranih 90 minuta igre.

Kako drugačije nazvati tragikomediju na meču Široki Brijeg – Sarajevo, kada je u ulozi četvrtog sudije na „Pecaru“ zakoračio Dragan Petrović. Isprsio se sa FIFA znakom. Kakav bezobrazluk i drskost, kada i on, a i Komitet za sudije i suđeNje, ali i FSBiH, kao i cijela sportska javnost znaju da on neće skoro izaći na međunarodnu scenu!

Kao potvrda svega jeste i nedavni seminar za sudije početnike koji će zakoračiti na međunarodnu scenu, a koji je održan krajem januara na Malti. Na njemu naravno nije bilo Dragana Petrovića, jer je još u decembru zapeo na prvoj ljestvici zvanoj „osnovi iz engleskog jezika“. On odlično zna da je 2018. godina za  njega izgubljena, kada je u pitanju međunarodni fudbal, a kakav kredibilitet ima i FSBiH, možda najbolje možemo objasniti u sledećoj rečenici:

„FSBiH sudiju iz Banjaluke Dragana Petrovića sa znakom FIFA na prsima ne može poslati niti na međunarodno takmičenje u klikerima, dobliži, ćore bake, između dvije vate, niti u orginalnoj bosanskoj igri „hrkljušu“!

Postavlja se onda pitanje ko je dozvolio Petroviću da na „Pecaru“ izađe sa znakom FIFA.

Jasno je da je tim potezom bacio ljagu na sebe, sudijsku organizaciju, ali i UEFA i FIFA. Ovakvi potezi bilo gdje u svijetu bili bi najstrože sankcionisani, samo u FSBiH niko nije kriv.

Mir, mir, niko nije kriv, Hasenbegović, Banjac, Prolić, Pilav, Begić i društvo i dalje drže bank.

Dokle, vidjećemo…..