Relativno miran dan na pripremama Borca, novinarska ekipa odlučila je da iskoristi i skokne do centra Antalije, koji je od Hotela “Titanik”, koji je baza banjalučana, udaljen 27 kilometara.

Truckanje sa tri automobila “renta kara”, i ulazak u cenetar Antalije bio je poput svih gužvi velegrada, jer uže jezgro Antalije broji 800.000 stanovnika, dok sa okolinom taj broj prelazi i milion i po.

Četiri sata iskorišteno je za sitne poklone, bazari su na svakom koraku, a tradicija nalaže cenkanje i pogađanje, pa često su neke stvari sa 30 evra spadale na 10, ili čak niže. Torbice, jaknice, slatkiši, rahatlokumi, halve, bedževi, razglednice, šalovi, Turski čajevi…. našli su se na meniju novinara.

Obišla se i Hadrijanova kapija, jedno od svjetskih čuda antičkog svijeta. Ostaje taj jedan dio kompleksa iz Rimskog carstva, koji privlači na milione turista. Pokoji selfi za uspomenu i polazak na odredište.

Pada odluka da se popije jedno zajedničko piće, i dobijamo 12 tuborga bombica od pola litre. Ambijent fenomenalan, teresa, kore, stare galije, a januar mjesec! Tradicionalno upoznavanje sa konobarom, koji je Bugarske, pa mu je svako “bratko”.

I mi smo imali aduta u rukavu, ponudili smo mu “orginal Makedonca” Dalibora Dafičeva, pa je i tako kontakt postao još bliskiji i neposredniji. Ni poprilično skup račun od 55 evra nije pokvario dobro raspoloženje, krenulo se nazad za “Titanik” u kojem su nas čekale sve blagodeti ovog svijeta.

Spojilo se ugodno sa korisnim, a već danas su na meniju nove obaveze, utakmica, i sve ono što prati takve događaje. U svakom slučaju izlet u Antaliji ostaće u lijepom sjećanju.

Mediteran u punom smislu te riječi….

Povezane vijesti: 

A, sad na crtu Orenburgu!

Borčev trio koji brine o zdravlju: Mama Snježa, Nikola fan, Ćeba internacionale!

Ćelo rekorder: 60 i neke pripreme sa Borcem!