Kada je 18. novembra istrčao na teren u sudaru Laktaša i zvorničke Drine u meču 16. kola Prve lige Republike Srpske i asistirao Šikanjiću za minimalnu pobjedu domaće ekipe (1:0), David Vuković nije mogao ni slutiti da će samo za nešto manje od šest mjeseci na megdan reprezentacijama Italije i Engleske!

Ali i to je fudbal, i to je ono što jasno pokazuj da nikada ne trebate napuštati vaše snove, jer i David je sanjao, da bi dočako da sada sve to gleda širom otvorenih očiju!

David je, ovog fudbalskog proljeća zablistao u dresu Borca, a neki novinarski alfabeti u direktnim prenosima nisu znali čak ni pravilno izgovoriti njegovo ime, ne znajući ni to da je on blistao sezonu i po na prvoligaškim terenima Srpske u dresu Laktaša, i da je to sve došlo kao kruna dobrog i upornog rada mladog asa.

– Drago mi je što je selektor Sergej Barbarez prepoznao moje igre i što sam dobio poziv u reprezentaciju. Ovo je nagrada ne samo za mene, nego i za sve moje saigrače bez kojih sve ono što se uradilo u proteklom periodu ne bi bilo moguće, ali i za moj FK Borac. Na meni je sada da se izborim za svoje mjesto u reprezentaciji i da se nametnem stručnom štabu. Igramo protiv dvije fudbalske velesile i biće to prava prilika da na velikoj sceni pokažemo šta znamo – poručio je Vuković.

Da, David Vuković….