Sa pet vezanih pobjeda krenuli su fudbaleri Borca put stadion “Pecara” na megdan sa Širokim Brijegom. Zaostala utakmica prve runde na programu je u srijedu (18.30) časova, a “crveno – plavi” puni su optimizma uoči novog ispita.

-Nalazimo se u pozitivnoj seriji rezultata ,a u Tuzli smo odigrali na najbolji mogući način. Sada nas očekuje duel sa liderom prvenstva ekipom Širokog Brijega, koja je do sada ostvarila pet pobjeda uz jedan remi i to dovoljno govori o njihovom kvalietu. Čvrsti su, organizovani, imaju kvalitet u oba pravca. Moramo da budemo maksimalno fokusirani i skoncentrisani u svim fazama igre. Utakmica je važna za obje ekipe, a mi u Široki Brijeg odlazimo u dobrom raspoloženju. Smatram da ako ispunimo sve zadatke možemo stići do pozitivnog rezultata – rekao je Vinko Marinović, šef stručnog štaba FK Borac.

Van stroja su Enver Kulašin i Slobodan Đekić, dok su svi ostali igrači spremni za duel na “Pecari”.

Ruslan Barski je, u ime saigrača, obećao da će svi do jednog dati svoj maksimum kako bi se u Širokom Brijegu ostvario dobar rezultat.

-Očekuje nas teška utakmica, Obje ekipe su u dobrom ritmu. Poštujemo našeg narednog protivnika, ali mi u svaku utakmicu ulazimo sa željom da dođemo do pobjede. Tako će biti i sutra, a motiv više nam je i to što nam pobjeda donosi prvo mjesto na tabeli – rekao je Barski.