Mile Kovačević je iskliznuo, i sada vozi srpskim prugama u zabranjenom smjeru, obarajući ”sve pred sobom”!

Pogazio je Mile zakone, podzakonske akte, sve važeće propise donesene na osnovu podzakonskih akata i Statuta FS RS Kovačević gazi radi prilagođavanja sebi, svom klubu, svojoj interesnoj grupi i odlično organizovanoj fudbalskoj  mafiji.

Posljedice Kovačevićevog fudbalskog mafijaštva i mafijanja posljednjih godina osjećaju najuspješniji srpki klubovi koji počinju i završavaju prvenstvena takmičenja, ne znajući do okončanja prelaznog roka, koliko će klubova na kraju sezone napustiti takmičenja. Tako je Kovačević predložio a Izvršni odbor po završetku prelaznog roka i okončanju priprema za sezonu 2018/19, donio odluku da se broj klubova Prve lige RS smanji na deset. Kovačević je spriječio javnu raspravu na ovu temu što je gotovo sve prvoligaške klubove dovelo u neravnopravnu borbu za opstanak. Kovačević i Banjac su prenijeli nadležnosti na Komitet za sudije i suđenje i IO FS BiH, da predlože i usvoje liste službenih lica iz Republike Srpske za  Premijer ligu BiH u sezoni 2019/20, što je do sada bilo u nadležnosti Komisije za sudije i suđenje i IO FS RS.

Kovačević i Banjac su načinili bezrboj drugih nezakonitih i po organizaciju FS RS i njene kadrove štetnih postupaka i radnji. Pisali smo pisali, ali više ne vrijedi, najgori udarac fudbalu, fudbalskoj organizaciji, a direktno ili indirektno, pojedinim privrednim subjektima u Republici Srpskoj, tek dolazi. Nastaće još veće i neprocijenjive štete, ako fudbalski radnici ne zaustave Milu Kovačevića, Dragana Banjca i njihvoe ostale satelite.

Vjerujemeo da su svi fudbalski radnici, posebno delegati u Skupštini FS RS, svjesni štete koju je dvojac Kovačević – Banjac pa je dalja odgovornost na njima, evo zašto…

Sportski radnici su svjesni odgovornosti, koja će biti veća ukoliko ne krenu jedinim ispravnim putem koji FS RS vodi iz tunela i beznađa, a to je vanredna sjednica Skupštine FS RS, sa jedinom tačkom dnevnog reda, nepovjerenje, opoziv ili smjena predsjednika FS RS Mile Kovačevića, razlozi su brojni.

Da bi se izglasalo nepovjerenje, opozvao ili bio smjenjen predsjednik FS RS neophodno je da delegati Skupštine FS RS postupe po članu 26 Statuta FS RS kojim je utvrđeno da na pismeni zahtjev 1/3 (od 55 to je 19), delegata, Generalni sekretar FS RS mora sazvati Skupštinu FS RS u roku od 30 dana od dana prijema zahtjeva. Zahtjev pored imena, prezimena i JMBG mora sadržati i potpis (najamnje 19) delegata, mora sadržati teme za Dnevni red Vanredne Skupštine, kao i kratko obrazloženje razloga zbog koji se saziva, odnosno po kojima će se voditi rasprava i donositi odluka o nepovjerenju…. Dnevni red predložen u Zahtjevu se ne može mjenjati, a Poziv za Vanrednu Skupštinu i njen Dnevni red, Generalni sekretar mora dostaviti u pismenom obliku svim članovima Skupštine u roku od 10 dana od dana prijema Zahtjeva za njeno sazivanje.

Prema članu 29 tačka 2. Statuta FS RS, Skupština nadpolovičnom većinom od ukupnog broja članova donosi odluke o kadrovskim pitanjima i izborima, a prema članu 23 tačka 1. Statuta FS RS Skupština (vanredna ili redovna) može pravovaljano donositi Odluke ako je prisutno više od tri četvrtine (3/4), odnosno 42 delegata. U slučaju da nije postignut kvorum (1/3, odnosno 42 delegata) Skupština zasjeda po istom dnevnom redu narednog dana na istom mjestu i u isto vrijeme.

Dabi se održala vanredna Skupština  potrebno je da joj prisustvuju 42 delegata, a ukoliko nije postignut kvorum ”42”, Skupština prvog ili drugog dana zasjedanja donosi pravovaljane odluke o nepovjerenju, opizvu ili smjeni ako za njih glasa većina od ukupnog broja, (polovina + 1 od ukupnog broja, 55, delagata), odnosno 28 delegata.

U posjedu smo Zapisniku Republičke uprave za inspekcijske poslove iz koga se vidi da je izborna Skuptštine FS RS održana 2016. godine, na kojoj je Kovačević izabran za predsjednika u drugom mandatu, trebala biti poništena zbog brojnih utvrđenih nepravilnosti, ali se to nije dogodilo zbog pritisaka, prijetnji i fizičkih nasrtaja na inspektorku od strane bliskog Kovačevićevog saradnika koji je u to vrijeme bio u mreži fudbalskog mafijaškog klana. Ko od delegata u Skupštini FS RS nije shvatio da su, Mile Kovačević, Dragan Banjac, Radoslav Kapor, Vlado Lišinski …, ne samo zalutali već i nanijeli štetu fudbalskoj organizaciji kako na nivou Republike Srpske tako i BiH, i sam je dio njihovog štetnog klana i plana….