Sjajne partije Naprijeda u “Rosuljama” i na kraju zaslužen trijumf na “Turniru šampiona” koji se tradicionalno igra na stadionu Krajine u Banjaluci.

Izabranici trenera Nebojše Anđelića savladali su prvo u polufinalu sastav Karanovca, šampiona “bundeslige” sa ubjedljivih 6:1 (Dakić 2, Kremenović, Bojinović, Jarić, Gojić). U drugom polufinalu OFK Spartak 2013 bio je bolji od Krajine (4:1), a istim rezultatom u finalu Naprijed je savladao “spartance” 4:1 (Dakić 2, Grujić, Cvijanović).

S obzirom na ubjedljive igre novog banjalučkog drugoligša, nekako je bilo i logično da sve nagrade odu u ruke igrača Naprijeda. Najbolji igrač bio je Bojan Kremenović, najbolji strijelac turnira Damjan Dakić sa četiri pogotka, a najbolji čuvar mreže Bojan Dobrijević.

– U dva meča u dva dana isprobali smo 20 igrača, među njima i trojicu kadeta i mogu biti zadovoljan viđenim. Noge su još teške, ali moramo biti zadovoljni viđenim i ubjedljivim pobjedama. Bili smo favoriti na papiru, i to smo opravdali na terenu. Pred nama je još 20 dana rada i mislim da ćemo spremni dočekati početak šampionata – kaže Nebojša Anđelić, šef Stručnog štaba FK Naprijed.

Već u srijedu Naprijedovce čeka novi kontrolni duel, rival su juniori Krupe, a u nedjelju je ogled sa Bratstvom iz Kozinaca, novim regionalcem Srpske. Oba meča igraju se na stadionu u Obilićevu.

Podsjećamo, u prvom kontrolnom susretu Naprijed je odigrao sa mrkonjićkom Slobodom 1:1.