FK Naprijed iz Banjaluke 3. septembra obilježava 70 godina života i rada , svečanom izložbom na kojoj će biti, u slici i riječi predstavljen istorijat ovog popularnog kluba, istinskog rasadnika mladih fudbalera koji su u kasnijoj karijeri proslavili i starige brata, banjalučki Borac.

Između ostalih, u Naprijedu su fudbalsku karijeru započeli : Brane i Dragan Krivokuća, Emir i Omer Jusić, Simo Vuković, Muhamed Imbrahimbegović, Pašo Bećirbašić, Damir Špica, Almir Miler Filipović … koji su proslavili Banjalučki i fudbal Republike Srpske .

Naprijed je čuven na cijelom Balkanu i zbog organizovanja turnira mladih fudbalera memorijala “Duško Ožegović” na kojem su prvu afirmaciju stekli fudbaleri koji su kasnije izrasli u Evropske fudbalske asove: Marko Šćepović, Matija Nastasić, Filip Stojković, Lazar Marković, Saša Lukić, Srđan Babić, Danilo Pantić, Andrija Živković …

– Ova i naredna godina biće u znaku jubileja Naprijeda. Naprijed je bio i ostao prepoznatljiva fudbalska škola u kojoj i danas igraju mladi fudbaleri vođeni stručnjacima koje predvode treneri Stevica Vujanović i Boban Rosić – kaže Čedo Ševarika, predsjednik kluba, koji se danas zakmiči na regionalnom Zapadu, četvrtom po rangu stepenu takmičenja na nivou FSBiH.

Jubilej i trajanje Naprijeda od 70 godina biće obilježen monografijom, autora i novinara Slavka Basare.