Fudbaleri mrkonjićke Slobode Nova Banka nastavljaju sa kontrolmim utakmicama, u okviru priprema za predstojeći šampionat u M:tel:Prvoj ligi Repeublike Srpske. Sledeći rival, u petak je ekipa Naprijeda, a meč se igra na Naprijedovom stadionu.

Biće to prilika za šefa stručnog štaba Mrkonjićana Marka Tešića, da provjeri sve fudbalere koji su uključeni u pripremni ciklus. Među kojima je nekoliko novajlija, kao što su Ninković, Bobić, Fontamači, Ašuba, Mizdrak, Jotić... Do kraja sedmice na “Luke” treba da stigne još  napadač iz inostranstva, a na probi je i nekoliko mlađih fudbalera.

 S druge strane ekipa Naprijeda je jedan dobro organizovan fudbalski kolektiv, na čijem je čelu agilini predsjednik Vladimir Rosić, a šef stručnog štaba Nebojša Anđelić Džigi. Ambicije kluba su visok plasman u Drugoj ligi-grupa Zapad. Tom cilju u klubu su podređene sve aktivnosti i ekipa je ojačana na gotovo svim pozicijama sa kvalitenim fudbalerima. U Naprijedu su svjesni činjenice da će takmičenje u Drugoj ligi-grupa Zapad biti do sada najjače, ali se ne skrivaju ambicije za visok plasman.

S druge strene Mrkonjićami imaju iste želje da ekipa igra dobar i dopadljiv fudbal, te  da se obezbijedi plasman u gornji dio tabele. Naravno, u Slobodi su svjesni činjenice da to neće biti lako, jer će prvoligaški karavan u Srpskoj biti izuzetno uzbudljiv. Jer,na prvu pozicuju “puca” ekipa Radnika, Rudara, Laktaša, Leotara…,a iz “zasjede” dobar plasman traže i ekipa Slavije, Borca, Sutjeske, Modriče, Famosa, Kozare…

Fudbaleri Slobode su odigrali u nedjelju kontrolni meč sa drugoligaškom ekipom Brda iz Hambarina kod Prijedora. Trener Tešić dao je priliku svim fudbalerima da igraju. Zanimljivo je da je u rosteru za meč sa Brdom bilo jedanaest, kako se populrano kaže “domaćih” igrača, fudbalera koji su iz Mrkonjić Grada i ponikli su u Slobodi.

Inače, tim Sloboda Nova Banka, u odnosu na ekipu koja je odigrala maestralno proljećni  dijelu šampionata i osvojila 25 bodova dosta je izmjenjen. “Luke” su napustili Koprivica, Suherev, Burazor, Suljić, Arežina, Anđelić, Ramić, Stanišić, Pucar…

     Tekst i foto: Slobodan Dakić