Srpski rukometaš i igrač mađarskog Vesprema Petar Nenadić govorio je za ,,Žurnal“ o stanju u reprezentaciji Srbije i svom eventualnom povratku u nacoinalni tim.

Nenadić se prije dve godine oprostio od reprezentacije, uprkos tome što je u punoj igračkoj snazi i što igra briljantno i posvetio se klupskom rukometu, ali nakon svega ističe da bi volio da igra za nacionalnu selekciju samo ukoliko Savez napravi radikalne promjene.

– Svega sam se nagledao u dresu reprezentacije i svašta sam doživio. Atmosfera je uvijek bila dobra. Osim Vranješa i Hasanefendića, nismo imali stabilnog i pravog trenera. U godinama sam kad mogu mnogo, imam volju i želju, ali dajte ljudi – dovedite valjanog trenera i da svi počnemo nešto da radimo. Ovako više ne ide – poručio je Nenadić.

Reprezentacija Srbije je okončala prvenstvo Evrope u grupnoj fazi sa tri poraza iz tri utakmice, što je ispratio i Petar Nenadić.

– Katastrofa! Svaki januar ista priča, svake godine mi govorimo identične stvari i ništa ne pomaže. Nije ovo momenat da se iznosi prljav veš i padaju teške riječi, iako je je ponovo naš najtrofejniji sport najružnija slika Srbije. Za petnaest godina smo samo dva puta prošli u drugi krug. Dosta je toga, stvarno. Taj rezultat u Gracu je slika i prilika našeg rukometa, koji posljednjih dvadeset godina ne funkcioniše. Vode ga pogrešni, nema sistem, plan, cilj – istakao je Nenadić.

Rukometaš Vesprema kazao je da je reprezentativni rukomet u Srbiji dotakao samo dno.

– Hoće li neko konačno preuzeti odgovornost za propast srpskog rukometa? Ovo više nema smisla. Svi vozovi su odavno prošli, mi više nemamo ništa, dotakli smo dno odavno, sad grcamo u mulju. Neka svi preuzmu odgovornost i neka odu, to je jedino rješenje, pa da počnemo ispočetka – rekao je Nenadić.

Petar Nenadić je nedavno proglašen za najboljeg igrača Lige šampiona po izboru Evropske rukometne federacije (EHF).