Pisanje pojedinih medija da postoji mogućnost da Sloboda iz Mrkonjić Grada naredne sezone igra Prvu ligu Republike Srpske, malo je zataklo ljude iz drugoligaša sa “Luka”. Međutim, stav svih u klubu i opštini da je Sloboda uvijek spremna da se takmiči u najelitnijem fudbalskom rangu Republike Srpske. Na tom fonu poslednjih nekoliko godina mnogo je urađeno na infrastrukturi, na terenu sa travnatom i vještačkom podlogom. Na terenu sa travnatom podlogom gotovo sve je završeno, a na pomoćnom terenu narednih dana treba da počne postavljanje vještačke podloge. Tako da će Mrkonjićani imati dva moderna stadiona i jedne od najboljih uslova u Republici Srpskoj i BiH.

SUTRA IZVRŠNI ODBOR FSRS: Hiljadu pitanja, traže se odgovori?!

U FK Sloboda i u opštini kažu, da njih zvanično niko nije kontaktirao iz Fudbalskog saveza Republike Srpske i da su za tu mogućnost saznali iz medija. Misle da će FK Krupa naredne sezone igrati u Prvoj, a da će Sloboda u drugoj ligi u narednom šampionatu izboriti plasman u Prvu ligu. Ipak, ako FK Krupa bude “prekomandovan” u najniži rang, u Slobodi i opštini ističu da su spremi da naredne sezone igarju u Prvoj ligi.

-Naš je stav da je FK Sloboda spreman da se organizuje i da igra u Prvoj ligu Srpske. Relno gledajući to zaslužujemo i po svim parametrima. Pokazali smo u Drugoj ligi da imamo dobru ekipu. Mnogo smo uradili na infrastrukturi i imamo još dosta ambiacioznih planova na uređenju stadiona. Što se tiče finasijskog dijela opština u cijelosti stoji iza kluba i sa te strane neće biti nikakvih problema. Sredstva postoje, infrastruktura i sve potrebno za takmičenje u Prvoj ligi – kaže načelnik opštine Dragan Vođević.

S njim se slažu i u Uparvi kluba, a ideju je da se igra Prva liga podržava i šef stručnog štaba Igor Mirković. On je već za 28. juni zakazao početak priprema za naredni šampionat u Drgoj ligi. Ako bi bilo i u Prvoj ligi, lijepa junska fudbalska priča u gradu podno Lisine imala bi najlješi kraj! Šta će od svega biti, znaće se poslije sutrašnje sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza, Ali u Mrkonjić Gradu tinja plamen optimizma da će naredne sezone na “Lukama”, gledati prvoligaškie utakmice.

Tekst i foto: Slobodan DAKIĆ