Početak sezone u ligama Srpske obilježio je i zvanični povratak publike na tribinama, a među njima su bili i vidljiviji zvaničnici, načelnici, pa i gradonačelnici, koji su ovaj put donijeli sreću svojim ekipama.

Tako je u derbiju elite Srpske na “Lukama” u duelu Sloge i zvorničke Drine bio prisutan i Boris Jerinić, koji je bodrio izabranike trenera Zorana Ćurguza, i na kraju proslavio tri boda u finišu meča.

U Mrkonjić Gradu svečarska atmosfera, otvorene Luke jedan, Sloboda nikada jača, start na drugoligaškom Zapadu obilježila je pobjedom nad novajlijom Ukrinom (4:1), a redovan gost na “Lukama” jeste i načelnik Mrkonjić Grada Dragan Vođević, koji je baš na utakmici proslavio 45 rođendan, a u to ime dobio je i uramljen dres Slobode.

Njihovi glavni konkurenti Laktaši, svoju pohod ka višem rangu započeli su u Brodu sigurnom pobjedom nad OFK Polet 1926 (1:3), a pred polazak na gostovanje podršku su dobili od čelnih ljudi opštine, načelnika Miroslava Bojića i njegovog zamjenika Darka Stankovića, koji su poželili fudbalerima uspješnu sezonu.

Nije tajna, da ove sve tri opštine, odnosno dvije (Laktaši i Mrkonjić Grad) te grad Doboj zdušno stoje uz svoje klubove, i očekivanja su velika.

Načelnici su na startu donijeli taliju, pa ovo je poziv i svim ostalim opštinama da stanu uz svoje sportske kolektive, jer bez njih, ovo je čista utopija….