Gotovo da se nepamti ovakva dominacija, kakvu je demonstirao dubički Borac u jesenjem dijelu sezone na regionalnom Zapadu.

U odigranih 14 utakmica ostvareno je isto toliko pobjeda, uz nevjerovatnu gol-razliku od +57! Ukupno 67:10. Što znači da su dubičani u prosjeku postizali gotovo pet golova po utakmici (4.75)!

Pa zato i ne čudi da je među prvih sedam strijelaca lige da su čak četvorica prvotimci Borca. Stefan Tomaš sa 15 pogodaka, Ljuban Antonić 12, Marko Ćulibrk 11 i Vladan Reljić 10 golova.

I tako, mogli bi redati parametar, po paramtar, ali gotovo u svim statističkim podacima, borčevci su izdominirali i na kraju već sada gotovo je izvjesno potvrdili status novog-starog drugoligaša.

Tako će “Đolovi” već od narednog ljeta ponovo gledati neke respektabilne ekipe, a svima je jasno da će ovaj sastav Borca ukoliko ostane na okupu igrati i te kako važnu ulogu i u višm rangu takmičenja.

Agilna Uprava na čelu sa Rodoljubom Topićem za nešto više od godinu dana napravila je veoma respektabilan kolektiv na svakom polju, prije svega igračkom, ali i financijskom, koje je i te kako važno da bi cjelina funkcionisala na pravi način.

Trener Zoran Bujić sigurno da će i na proljeće biti na slatkim mukama kome ukazati povjerenje, i već na neki način uigravati ekipu za nove izazove.

Jedno je sigurno, više nikome na “Đolovima” neće biti lako…..