FK Radnik Urije, proteklog vikenda organizovao je “Trofej Urije Prijedor 2023” i to u konkurenciji veterana, a pored domaćina nastupili su i Omladinac Novi Banovci (Srbija) i Izola (Slovenija).

Trofej je pripao domaćinu koji je slavio u obje utakmice (Izola 3:0 i Omladinac 2:1), dok je duel ove dvije ekipe završen bez pobjednika, ali i golova (0:0).

Domaćinima su pripale i pojedinačne nagrade, pa je najbolji čuvar mreže Milan Ćulibrk, a najbolji igrač turnira Fudo Sejfudin Salešević.

A, onda je uslijedilo i tradicionalno treće poluvrijeme u Domu Mjesne zajednice Urije, gdje se okupilo oko 80-ak članova ekipa, prijatelja, sponzora, koji su do duboko u noć prepričavali zgode i negode sa terena, prisjećali se starih vremena, i pravili planove za budućnost. Uz iće i piće, te muziku, svi su našli neki dio za sebe, pa je veče brzo proletjelo, uz pozdrav da se vrlo brzo vide na nekom drugom mjestu, a dogodine ponovo u Prijedoru.

A, veterani Radnik Urija, koje predvodi dobro poznato fudbalsko ime sa ovih prostora Slaviša Kralj, imaju zgusnut raspored u narednom periodu jer ih očekuju dueli sa Plamenom 30. septembra, potom slijedi 7. oktobra gostovanje u Novom Mestu i sudar sa veteranima Krke, da bi sve zatvorili u gradu vina Graševin, Kutijevo u Hrvatskoj 21. oktobra.