Posljednjeplasirana ekipa Druge lige Republike Srpske, grupa istok, Proleter iz Dvorova na gostovanju u Višegradu u zapisniku je imala samo 11 fudbalera, bez i jedne rezerve, a ono što je nevjerovatno, to je da im na klupi nije sjedio niko!

Naime, Proleter nije imao ni trenera, ni službenog predstavnika, kao ni fizioterapeuta, pa je cijelu utakmicu odigralo 11 prijavljenih igrača. Zato i ne čudi poraz od Drine HE (0:3), koja je tim iz Dvorova ostavila čvrsto prikovanog na dnu tabele. Međutim, nije u pitanju samo Proleter, još četiri ekipe u istočnoj grupi nisu na klupi imale trenera, pa su ih na utakmici vodili službeni predstavnici.

U Fudbalskom savezu Republike Srpske odlučili su da više ne tolerišu ovakve situacije i poručili da će se ubuduće ovim problemom baviti Disciplinska komisija FS RS.

– Nije ovo prvi ovakav slučaj i nismo htjeli da odmah na početku “treniramo strogoću”. Pogotovo u vrijeme pandemije virusa korone pa moramo biti oprezni i sve dobro provjeriti da neko od nas ne napravi neku nenamjernu grešku. Što se tiče Proletera, slijedi disciplinska prijava i sve dalje oko njih preuzima Disciplinska komisija. Kada su u pitanju treneri, jasno je da sve ekipe moraju da imaju stručno lice na klupi, baš kao i fizioterapeuta, dok su domaćini obavezni da imaju komesara za bezbjednost. Svakako, i za ovo što ste spomenuli, da nisu svi imali trenera na klupi, mora se dobro provjeriti jer, ponavljam, situacija sa virusom korona dosta komplikuje sve, pa tako i odigravanje utakmica – istakao je član Takmičarske komisije zadužen za grupu istok Boško Furtula.

“Glas Srpske”