Derbi drugoligaškog Zapada ispunio je u potpunosti očekivanja, i samo je šteta što vremenske prilike nisu bile naklonjene akterima susreta, pa da i tribine budu pune, jer Željo i Omarska su to zaslužili (1:1).

I jedna i druga ekipa mogu žaliti što možda nisu došli do tri boda. Domaćin, jer je imao vodstvo, igru, prilike, i kazneni udarac. Ponovo je umjesto bijele, bila to crna tačka, a ovaj put tragičar je bio Petković.

S druge strane, Omarska je na “Predgrađe” došla da odigra mušku utakmicu, i odigrala ju je! Jesu bili u zaostatku, ali niti jednog trenutka u podređenom položaju. I da su u cjelosti okrenuli rezultat ne bi bilo ne zasluženo!  Ono što im može biti zamjerka, jesu prečesti verbalni konflikti kako sa protivničkim igračima, tako i sa službenim licima. Valjda su zato i ekipa sa najviše kartona. A, da znaju igrati fudbal, i te kako znaju.

Oba golmana, Kukrika, a pogotovo Jokić zaslužuju pohvale, a vi kroz naš video prilog uvjerite se da je ovo bio derbi Druge lige, a igra u najmanju ruku prvoligaška.

ŽELJEZNIČAR SPORT TEAM – OMARSKA 1:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 Čolić (7), 1:1 Zdjelar (76, penal). Stadion: Na “Predgrađu”. Gledalaca: 150. Sudija: Slađan Lazarević (Petrovo). Pomoćnici: Dragan Todić i Milan Todorović (oba iz Doboja). Delegat: Ostoja Marković (Teslić). Žuti kartoni: Mihajlović, Grković (Željezničar), Jokić, Panić, Gavranović, Višić (Omarska). Crveni karton: Borislav Grahovac (Omarska) u 90. minutu, Anando Krecelj (Omarska) u 90. minutu.

Željezničar Sport Team: Kukrika, Šaula, N. Tadić, B. Tadić (od 67. Mihajlović), Bosančić, Marković, Bilal (od 78. Krunić), Petković, Ostojić, Čolić, Grković.

Omarska: Jokić, Nišević (od 90. Ritan), Zdjelar, B. Romanić, D. Romanić, Panić, Grahovac, Anđić, Gavranović (od 90. Jokić), Pađan (od 71. Rosić), Višić.