Veliki derbi omladinske kvalitetne lige RS grupa Zapad između Željezničara Sport Team i Borca odigran na “Predgrađu” u potpunosti je otišao na stranu “sportimovaca”!

U pionirskom okršaju rezultat je glasio 5:1. Bila je to igra mačke i miša, ablistao je trostruki strijelac Danilo Teodorović. Iako je Borac na otvaranju meča stekao rezultatsku prednost, sve poslije bilo je na strani pionira u plavoj opremi. Krajnji rezultat možda i neoslikava pravo stanje na terenu, jer sijevalo je na sve strane pred golom “crveno-plavih”.

Sport Team Borac izlazak na teren

I u drugom meč, onom predpionira slična pozicija na terenu, sa razlikom da je meč završen bez pobjednika 1:1, ali sijevale su prečke, stative, prilike pred golom Borca. Iz jednog pokušaja Borac je došao do boda, pa se bitka za najbolju ekipu nastavlja i dalje.

U konkurenciji pionira Borac je vodeći, ali Željo im opasno duva za vratom, a kod pretpionira situacija je obrnuta. S obzirom da je proljećni dio sezone tek krenuo, biće tu još vatre, a s nestrpljenjem svi čekaju i nove duele ova dva velika rivala u mlađim kategorijama.

Ono što sve raduje nakon dužeg vremena nije bilo incidentnih situacija, a tribine stadiona na “Predgrađu” bile su prepune, preko 500 ljubitelja fudbala uživalo je u majstorijama “nekih novih klinaca”.

Za sada na “Predgrađu” likuju, u Borcu spremaju “osvetu”, a zeleni teren daće odgovor ko je zaista najbolji…..