Sloboda je trijumfalno prošla kroz Lukavicu! Ne može se reći da je baš i neočekivano, ali kada vratite film godinu dana unazad, tek onda ova tri boda na gostovanju kod Slavije dobijaju na težini….

Šta se to promjenilo na “Mlakvama”?

Sve, ili gotovo sve! Samo je stadion ostao u blizini Une, ali i on je ušminkan. Novo rukovodstvo na čelu sa Mladenom Bosančić od grogiranog protivnika koji je po utakmici dobijao po 6-7 komada, i to bi se stajalo kada bi se rival smilovao, bilo u Novom, ili negdje na strani, napravio je četu koja se sada s pravom bori za ulazak u Premijer ligu BiH.

Koliko je to realno?

Pa, baš i nije, i to znaju i u Novom, ali snove im niko ne može oduzeti. “Dajte da budemo prvi, pa ćemo vidjeti šta ćemo”….geslo je koje daje rezultat. Nema Sloboda nešto bolju ekipu od ostatka lige, ali ima hemiju unutar nje. Odličnog, mladog i ambicioznog trenera, Duška Vraneševića, koji od svojih momaka tražu uvijek maksimum. Kada sve te kockice posložite, onda je lako zaključiti zašto je Sloboda hit, ali svi se nadaju i konstanta fudbala Srpske.

Bilo je govora da će ekipa na pripreme možda čak i u Antaliju, ali pandemija i opšta besparica, natjerali su čelne ljude da redikuju plan priprema, i da svaku marku usmjere tamo gdje je potrebno.

Epilog svi znamo: Sloboda je u samom vrhu, sada predstoji onaj mukotrpniji posao, ostati na njemu!

Na “Mlakvama” neki novi klinci, na radost velikog broja ljubitelja Slobode, koji jedva čekaju da popune svoh hram fudbala i budu uz svoje ljubimce….