Fudbaleri mrkonjićke Slobode, počeli su sa zvaničnim pripremama za šampionat u M:tel Prvoj ligi Republike Srpske!

Naime, tokom prošle sedmice jedan broj fudbalara imao je (pred) pripreme na „Lukama“ i hvatao zalet da što spremije dočeka zavaničan početak priprema.

Prozivku je izvršio šef stručnog štaba Darko Maletić, sa svojim pomoćnicima Miloradom Glamočakom i Nikolom Damjancem. Početku priprema prisustaovao je predsjednik Skupštine opštine Stevica Eremija, jedan broj delegata u Skupštini kluba, čanovi uprave, te jedan od najboljih fudbalera Slobode i najbolji strijelac kluba svih vremena Mladen Svetinović, koji živi u Americi.Trenutno je u rodonom gradu i došao je da da podršku svom nekadašnjem klubu i poželi fudbalerima Slobode dobre rezultate u M:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

Treningu je prisustvovalo 18 fudbalera, a opravdano su bili odsutni golman Njegoš Zeljković, Dragan Domuzin, Srđan Đukanović i još nekoliko mlađih fudbalera. Tu su i novajlije  Boro Erić, Alen Suljić i Pušić.

Predsjednik Upravnog odbora Borislav Šarić, poželio je fudbalerima dobrodošlicu i nagalsio značaj što će Sloboda u narednom šampionatu igrati u M:tel Prvoj ligi.

-Danas smo zvanično počeli pripreme FK Sloboda, mada smo tokok prošle sedmice obavili jedan predperiod priprema. Ambicije i ciljevi kluba su da budemo stabilan prvoligaš i u vrhu tabele. Da ulogu favorita prepustimo drugima, a da mi iz prikrajka vrebamo sam vrh tabele i da obezbjedimo što bolji plasman, a da pored toga maksimalno uložimo u infrastrukturu, u prvi tim i omladinsku školu fudbala. I da vratimo u što većem broju publiku na naš stadion i da damo maksimalnu podršku trenerima svih selekcija. Što se tiče igračkog kadra, prirodan je odliv i dolazak novih igrača. Jedan broj igrača je napustio klub i razišli smo se u prijateljskom tonu, a prema njima su izmirene sve obaveze. Sa nama su nova tri igrača, u narednom periodu je plan da razgovaramo sa još nekoliko fudbalera. Razgovaramo sa par fudbalera iz našeg grada, koji su igrali u klubovima van Mrkonjić Grada koji imaju zavidno iskustvo igranja u klubovima Premijer lige BiH. Očekujemo da ćemo sve to završiti do kraja naredne sedmice i napraviti roster od kvalitetnih mladih i iskusnih fudbalera – kaže Šarić.

Optimista je i šef stručnog šataba Darako Maletić, koji će u narednom šampionatu sjediti na „užarenoj“ klupi FK Slobode.

-Što se tiče priprema kombinovaćemo malo rad na terenu i teretani. Da spojimo dva u jedan, jer imamo idealne uslove za rad. Tereni su u odličnom stanju, a priroda idealna za pripreme ekipa. Vjerujem da ćemo sve što smo planirali sprovesti u djelo i dobro se pripremiti za šamiponat. Što se tiče utakmica 16. jula igramo na „Lukama“ protiv juniorskog sasatava Krupe i 23. jula sa Rudar Prijedorom. Imamo još dogovorene utakmice sa Željezničar  Sport team u Banjaluci i generalku sa Omarskom na njihovom terenu. S tim da ostaje mogućnost odigravanje još jedne utakmice, o čemu ćemo odlučiti u toku priprema. Što se tiče igračkog kadra, moja ideja je bila da u klub vratimo što više domaćih igrača. Generalno Prva liga zahtjeva mnogo više kvaliteta i moja je vizija da angažujemo mlađe igrače, koji imaju želju da napreduju i koji će ekipi dati neku novu energiju. Mi smo u ekipa koja je igrala u Drugoj ligi i imali smo mnogo momaka koji su bili zaposleni. Mi nismo mogli doći u situaciju da 80 posto ekipe su fudbaleri koji rade i koji imaju probleme sa redovnim treniranjem. Tu ćemo napraviti neki balans i mislim da imamo vremena da angažujemo odgovrajuće igrače. Neću da gomilam igrački kadar, već želimo da angažujemo fudbalere koji mogu igrati i pomoći ekipi. U rosteru imamo dosta domaćih mladih fudbalera, koji su se kalili u Drugoj ligi – kaže Maletić.

U planu je i održavanje Skupštine kluba, na kojoj će biti analizirani rezultati u protekom šampionatu i usvojene smjernice daljeg rada.

Sve u svemu, pred odgovornim ljudima FK Slobode je još mnogo posla, ali i ambicioznih planova za izgradnju klupske zgrade i svlačionica,  dogradnji infra strukture na oba stadiona.

Teks i foto: Slobodan Dakić