Fudbaleri mrkonjićke Slobode Nova banka u16. kolu M:Tel lige Republike Srpske, pobjedili su Leotar 3:1. Pobjeda Mrkonjićana je zaslužena, a da su domaći napadači bili još malo precizniji gosti su mogli doživjeti ubjedljiv poraz.

Gol koji su postigli u 93. minutu, koji sekund prije kraja je zahvaljujući individualnim kvalitetima Aćimovića, koji je sa dvadesetak metara raspalo po lopti, koja je pogodila prečku i odbila se do Maraka Pandžića, koji je spremio u mrežu nemoćnog Dušana Travara.

Domaći fudbaleri imali su u prvom poluvremenu incijativu, stvorili nekoliko prilika za gol. U tri navrata domaći navijači i fudbaleri tražili su od sudije Maraka Domazeta najstrožiju kaznu, ali bez rezultata. Teško se oteti utisku, da domaći sastav nije oštećen..

Fudbaleri Slobode dolaze u vodstvo u 45 minutu golom Lujsa. Korner sa lijeve strane izveo je Milan Nenad, a u skoku pred golom Riste Perišića najviši je bio Lujs i pogodio mrežu. Bio je to rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu domaći fudbaleri nastavljaju sa još agresivnijom i ofanzivnijom igrom. Stvaraju šanse, koje ne u gol ne pretvaraju Jotić i Danilović. Gosti pokušavaju da ugroze gol Travara iz brzih kontranapada, ali bezuspješno.

Sloboda do drug gola dolazi u 62. minutu. Strijelac je Predrag Zekanović iz penala. Vasilije Jotić umakao je odbrani gostiju, a kaznenom prostoru ruši ga jedna fudbaler Leotara. I Domazet pokazuje na bijelu tačku.

Fudbaleri Sloboda Nova banka u 68. minutu uvećavaju prednost na 3:0. Strijelac je Milan Nenad, nakon sjajne akcije sa Dankom Radićem.

I kada su svi na stadionu očekivali kraj, Miloš Aćimović raspalio je po lopti sa dvadesetak matara koju je zaustavila prečka, a u gol smjesti Pandžić.

Šef stručnog štaba Sloboda Nova banka Marako Tešić zadovoljan je igrom i pobjedom svoje ekipe.

-Čestitao bih fudbalerima obje ekipe na odličnoj utakmici. Prvih dvadesteak minuta smo diktirali ritam i imali nekoliko dobrih situacaija za gol. Nako toga Leotara je bio malo preuzeo inicijativu. Ipak u finišu prvog poluvremena postižemo gol. U svlačionici smo se dogovorili kako da igramo u drugom poluvremenu. Poed dva postignuta gola imali smo dvije, tri stopostotne prilike za gol. Sve u svemu zasluženo smo pobjedili i čestitao bih Leotaru na dobroj igri. Želim im sreću u narednim utakmicama – rekao je Tešić.

Strateg Trebinjaca Oleg Ćurić, nezadovoljan je igrom svoje ekipe i porazom.

-Prije svega čestitke na zasluženoj pobjedi fudbalerima Slobode. Mi smo nekih dvadesetak minuta na početku utakmice stajali dobro, a onda je uslijedio pad. Igrali smo sve slabije i slabije i ko zna po koji put primamo gol u poslednjim trenutcima prvog poluvremena. To je preokrenulo smjer utakmice. U Mrkonjić smod došli i oslabljeni, jer su neki igrači imali tri žuta kartona. Iskreno potrošilo nas je ovo prvenstvo dosta. I putovanjima. Ali nije to razlog da odigramo loše i da pokažemo malo više želje za pobjedu – rekao je Ćurić.

Teskt i foto: Slobodan Dakić