Nevjerovatan rasplet na regionalnom Zapadu!

Dugo je Lauš bio lider, ali je u drugom dijelu sezone posustao, a to je iskoristio sastav Bratstva iz Kozinaca, koji je imao sve u svoim rukama. Međutim, u finišu sezone pojavila se Sloga Dipo, koja je iz drugog plana došla u situaciju da se gotovo sigurno igra drugoligaški fudbal u Gornjim Podgradcima, Ali, nije bilo tako….

U pretposljednjem 25. kolu, Plamen je petardom zaustavio Slogu Dipo (5:0), a kolo prije toga slavio je i u Kozincima, pa s pravom ekipa iz Donjeg Vodičeva postala je “veliki dužnik” Lauša, koji nakon pobjede u Donjim Orlovcima (0:2) širom otvorenih kapija na svom “Hajberiju” čeka promociju u drugoligaša.

Ovdje treba spomenuti i nevjerovatnu utakmicu u Dragočaju, gdje su Polet Krajišnik i Bratstvo odigrali 5:5. iako su gosti iz Kozinaca vodili 0:3, pa 1:4, potom 4:5, da bi autogolom u posljednjim trenucima sebe eliminisali iz trke za prvim mjestom.

Pred nama je posljednjih 90 minuta i konačni rasplet, Lauš na svom terenu dočekuje Budućnost, koja nema nikakav takmičarski motiv, izuzev činjenice da uveličaju slavlje komšija. Na Laušu se sprema fešta, jer ovaj klub nakon više od decenije vraća se među drugoligaše, za novo poglavlje i istoriju…..