Fudbaleri Radnika će odmjeriti još jednu utakmicu protiv sarajevskog velikana, ovoga puta protivnik je trećeplasirana ekipa na tabeli Premijer lige BiH, Željezničar.

“Plavima sa Grbavice” itekako je potrebna pobjeda kako bi se održali u vrhu tabele, dok će Radnik u ovaj susret ući potpuno rasterećeno pa je prilika da protiv velikana kakav je Željo, izabranici Mladena Žižovića utakmicu odigraju kvalitetno na rezultat, a Radnik je to pokazo u više navrata ove jeseni.

– Ekipa Radnika je pokazala da se može nositi sa svim ekipama iz vrha tabele pa se nadam jednoj dobroj utkamici sa dosta lijepih poteza gdje će publika uživati. Činjenica je da je Željo uvijek pod pritiskom kada igra na Grbavici, s toga na nama je da se borimo, i da dođemo do povoljnijeg rezultata. Nemamo šta da izgubimo u ovom susretu, pokazali smo našu snagu onda kada je to najpotrebnije bilo – rekao je trener Radnika Mladen Žižović.

Ivan Šubert štoper Bijeljinaca kaže da su njegovi saigrači motivisani pred utakmicu sa Željezničarom na Grbavici.

– Biće ovo još jedno lijepo fudbalsko iskustvo igrati protiv Željezničara, pogotovo na užarenom terenu stadiona Grbavica. Iskreno se nadam da ćemo našu dobru partiju nastaviti i u ovoj utakmici u kojoj nemamo šta da izgubimo. Raduje me veliki motiv naših igrača pred utakmicu sa Željom – tvrdi Šubert.