Pjevač Halid Muslimović, optužen za fizički napad na svoju bivšu partnerku Sonju Bašić u julu 2018. godine, kada su joj nanesene telesne povrede, u četvrtak je svjedočio u Osnovnom sudu Banjaluka.

On je odbacio da ju je kritične večeri udarao, a tvrdi da se navodno branio od nje, te da je ona njemu nanijela povrede po rukama zbog čega je “danima nosio košulju dugih rukava”.

– Nikada je nisam udario, možda sam je zakačio u pokušaju da se odbranim. Da ja nju šakom udarim sa svojih 105 kila, tako sitnu i krhku, to je nemoguće – rekao je optuženi.

Muslimović je optužen da je 27. jula 2018. godine na putu iz Kozarca ka Banjaluci u svom vozilu prvo verbalno, a zatim i fizički napao Bašić sa kojom je bio u ljubavnoj vezi. Optužen je da je u jednom momentu zaustavio auto i za kosu je izvukao sa suvozačevog mjesta, a onda upet ugurao u auto i dovezao do Banjaluke, udarivši je nekoliko puta.

Kada je zatražila da je ostavi kod stana u ovom gradu i rekla da će pozvati policiju, rekao joj je “Ti si mala maca za mene. Znaš li ti ko sam ja, vozaću te u gepeku, mrak će te progutati”. Bašić je naneseno više povreda, podliva i oguljotina, kao i ugriz u predelu ramena.

Njih dvoje su pre kritičnog događaja bili u jednom lokalu u Kozarcu kod Prijedora, gdje je Muslimović imao koncert. On tvrdi da je ona tražila da to veče on ostane s njom u Banjaluci, dok je Bašić ranije ispričala da je došla kako bi s njim razgovarala o novcu koji joj duguje, a koji mu je godinama posuđivala.

Muslimović je izjavio da je Bašić bila vidno pijana kada su krenuli iz Kozarca ka Banjaluci, a da nije htio da je ostavi da se na drugi način snađe za prevoz jer je “human”.

– U putu su nastali pravi problemi. Udarala me, otimala volan, pokušavala uzeti ključ – kazao je Muslimović.

Govoreći o ugrizu, Muslimović je objasnio da joj je zapravo htio “otrijezniti” jer je bila pijana.

– Ima ona naša narodna “pijanca treba ispleskati ili ugristi”. Zato sam je tako malo gricnuo za rame – kazao je Halid Muslimović.

Nekoliko svjedoka odbrane je u sudnici tvrdilo da je Bašićeva u lokalu u Kozarcu, uoči napada, pila viski i navodno sama popila oko jednu i po flašu, iako nema materijalnih dokaza o njenoj alkoholisanosti.

Odbrana je zatražila da se u nastavku suđenja sasluša vještak Željko Karan na okolnosti pijanstva oštećene i nastanku njenih povreda, na šta je tužilaštvo prigovorilo jer je jedno vještačenje o povredama već objavljeno o čemu je na prethodnom ročištu govorio vještak Milan Srdić.

“Večernje novosti”